Rosa (Floribunda Grp) Allotria

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Floribunda Grp) Allotria is een prachtige rozenstruik met grote, dubbele bloemen in een warme abrikooskleur. De bloemen bloeien in grote trossen en hebben een heerlijke geur. Deze rozenstruik heeft een compacte groeiwijze en is zeer gezond en winterhard. De plant bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en is een echte blikvanger in de tuin of op het terras. Rosa (Floribunda Grp) Allotria is een mooie toevoeging aan elke bloementuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) Allotria is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor voldoende isolatie en bescherming tegen vorstschade.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) Allotria is een makkelijk te onderhouden tuinplant die weinig speciale zorg nodig heeft. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden. Snoeien kan helpen om de vorm en bloei te bevorderen.

  De Rosa (Floribunda Grp) Allotria heeft enige ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor ongeveer 60-80 centimeter tussen elke plant voor voldoende luchtcirculatie en groeiruimte. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  De meeste rozen groeien het beste in de volle zon, dus het is aan te raden om ze minimaal 6 uur per dag zonlicht te geven. In de schaduw zullen ze minder bloeien en mogelijk vatbaarder zijn voor ziekten. Kies daarom een locatie met voldoende zonlicht voor een gezonde groei en bloei.

  De Tuinplant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit. De bloemen bieden een voedselbron voor deze insecten.

  Ja, rozen zijn een waardevolle bron van voedsel voor bijen en andere bestuivers. Ze dragen bij aan biodiversiteit in de tuin en trekken nuttige insecten aan. Het is belangrijk om bloeiende planten zoals rozen in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren. De bloemen zijn het meest uitbundig in de zomermaanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt wanneer het warm weer is. Het is belangrijk om de grond rondom de plant vochtig te houden.

  Nee, de bloemen en vruchten van de Rosa (Floribunda Grp) Allotria zijn niet eetbaar voor mensen. Het wordt aanbevolen om deze plant niet te consumeren.

  Tuinplanten bieden over het algemeen weinig geluidsdempende eigenschappen vanwege hun beperkte omvang en dichtheid. Grotere, dichtere planten en bomen zijn doorgaans beter geschikt om geluid te absorberen en te blokkeren. Voor geluidsdemping is het dus aan te raden om te kiezen voor grotere, dichte planten en bomen.

 • Snoei deze plant in het voorjaar of direct na de bloei. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei de rest van de takken met ongeveer een derde terug. Zorg ervoor dat de plant een open vorm behoudt en geen kruisende takken heeft.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is tijdens het besproeien. Vermijd echter dat de wortels constant in het water staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goede kwaliteit potgrond. De potgrond moet voldoende voedingsstoffen bevatten voor een gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is zodat overtollig water goed weg kan lopen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals deze dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn. Het is belangrijk dat de grond voldoende vocht vasthoudt maar ook niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Deze plant heeft een zonnige standplaats nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor een beschutte plek in de tuin waar de plant voldoende zonlicht kan krijgen. Let ook op de bodemkwaliteit, deze moet goed gedraineerd zijn.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld bladeren of stro rond de plant te leggen. Ook kan een speciale winterhoes gebruikt worden om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant goed gesnoeid is voordat de winter begint.

  De plant moet regelmatig worden bemest met organische meststoffen in het voorjaar en de zomer. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef voldoende water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Rosa (Floribunda Grp) Allotria kunnen het beste bemest worden met organische meststoffen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale rozenmest voor een optimale groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het gebruik van mulch rond de basis van de plant helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook de bodemtemperatuur reguleren en de plant beschermen tegen vorst in de winter. Het is belangrijk om organisch materiaal te gebruiken als mulch, zoals boomschors of compost.

  De zuurgraad van de bodem voor de Tuinplanten varieert van lichtzuur tot neutraal. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan je preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig controleren op plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van schadelijke insecten. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  Rosa (Floribunda Grp) Allotria is een prachtige rozenstruik met grote, dubbele bloemen in een warme abrikooskleur. De bloemen bloeien in grote trossen en hebben een heerlijke geur. Deze rozenstruik heeft een compacte groeiwijze en is zeer gezond en winterhard. De plant bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en is een echte blikvanger in de tuin of op het terras. Rosa (Floribunda Grp) Allotria is een mooie toevoeging aan elke bloementuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.