Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene is een prachtige rozenstruik met grote trossen van semi-dubbele, karmijnrode bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze compacte en bossige plant bloeit van de lente tot de herfst en is een echte blikvanger in de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn ideaal voor bloembedden en borders. De Lilli Marlene is een sterke en gezonde rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen ziektes. Het is een veelzijdige plant die zowel in de volle grond als in potten en containers kan worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. De plant is geschikt voor de meeste Nederlandse tuinen.

  Ja, Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant vereist regelmatig water geven, voldoende zonlicht en af en toe snoeien voor optimale groei. Het is een sterke tuinplant die weinig speciale zorg nodig heeft.

  De Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Plant de Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene groeit het best in de volle zon. In de schaduw zal de groei van de plant beperkt zijn en zal hij minder bloemen produceren. Kies daarom bij voorkeur een zonnige plek voor deze tuinplant.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Gemiddeld heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een ideale keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van deze belangrijke bestuivers. Planten zoals deze zijn een waardevolle aanvulling op elk groen gebied.

  Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten en vogels, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant trekt diverse insectensoorten aan die helpen bij de bestuiving van andere planten in de omgeving. Het is daarom een goede keuze voor wie een divers en levendig ecosysteem in de tuin wil bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Gedurende deze maanden produceert de plant prachtige bloemen die een vrolijke sfeer in de tuin creëren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed vocht doorlatend is en de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon.

  Nee, de Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene is niet eetbaar. Het is een sierplant en wordt niet gekweekt voor consumptie. Het consumeren van de bloemen of bessen kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Tuinplanten categorie bevat enkele planten die geluidsdempend kunnen zijn vanwege hun bladeren en stelen. Echter, voor specifieke informatie over Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene dient u de eigenschappen van deze plant te raadplegen.

 • Snoei de plant in het voorjaar voor het beste resultaat. Verwijder dode of zieke takken en snoei de rest van de takken tot ongeveer een derde van hun oorspronkelijke lengte. Zorg ervoor dat de plant goed kan ademen en voldoende ruimte heeft om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef de plant voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om gezonde groei te bevorderen.

  De potgrond moet goed doorlatend en luchtig zijn, zodat de wortels van de plant voldoende zuurstof krijgen. Gebruik een speciale potgrond voor tuinplanten die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze planten groeien het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor een bodem die vocht vasthoudt maar niet te nat is, en die rijk is aan voedingsstoffen. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de planten bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich optimaal kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de basis van de plant met mulch of bladeren en zorg ervoor dat de plant goed ingepakt is. Verwijder de bescherming in het voorjaar zodra het risico op vorst voorbij is.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar wat mest om gezond te blijven.

  Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar te bemesten met een organische meststof. Gebruik een meststof speciaal voor rozen voor een gezonde groei en bloei. Volg de doseringsinstructies op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, waardoor de plant minder snel uitdroogt. Daarnaast zorgt mulch ervoor dat onkruid minder kans krijgt om te groeien. Ook beschermt het de wortels van de plant tegen extreme temperaturen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het besproeien met een mengsel van water en afwasmiddel of het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding. Het is aan te raden om bij ernstige plagen contact op te nemen met een professionele hovenier voor advies en behandeling.

 • Omschrijving

  De Rosa (Floribunda Grp) Lilli Marlene is een prachtige rozenstruik met grote trossen van semi-dubbele, karmijnrode bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze compacte en bossige plant bloeit van de lente tot de herfst en is een echte blikvanger in de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zijn ideaal voor bloembedden en borders. De Lilli Marlene is een sterke en gezonde rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen ziektes. Het is een veelzijdige plant die zowel in de volle grond als in potten en containers kan worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.