Rosa (Floribunda Grp) 'Marlena'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Rosa 'Marlena' is een mooie en populaire struikroos uit de Floribunda groep met een overvloedige bloei van prachtige, gevulde bloemen in een warme zalmroze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in grote trossen, waardoor de plant een echte blikvanger is in de tuin. 'Marlena' is een gezonde en sterke roos die goed bestand is tegen ziektes en goed gedijt in de zon. Deze roos kan goed worden toegepast in borders, perken of als solitaire struik en zal de hele zomer lang kleur en vrolijkheid brengen in de tuin.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa (Floribunda Grp) 'Marlena' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de zomer en herfst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -23 graden Celsius en kan dus overleven in koudere klimaten. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, Rosa (Floribunda Grp) 'Marlena' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoeien in het voorjaar kan de bloei stimuleren.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Marlena' heeft minimaal 60-80 cm ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd ook rekening met de groei van de plant in de toekomst bij het bepalen van de ruimte.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Marlena' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant minder goed zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal een keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door. Houd de conditie van de plant in de gaten en pas de frequentie van het water geven indien nodig aan.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in je tuin. Het is een mooie toevoeging aan je tuin als je graag vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Ja, tuinplanten zoals Rosa (Floribunda Grp) 'Marlena' dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en voedsel te bieden aan vogels met hun bessen. Het is echter ook belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon in de zomer. De plant zal bloeien en gedijen in de volle zon.

  Nee, de bloemen van de Rosa (Floribunda Grp) 'Marlena' zijn niet eetbaar. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten en is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden. Het consumeren van de bloemen kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Marlena' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bloeit met prachtige rozen. Het kan helpen om een groene en rustgevende omgeving te creëren.

 • Snoei deze plant in het voorjaar na de laatste vorst. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken. Knip de takken terug tot net boven een naar buiten wijzend bladknop.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels te lang droog staan.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik een pot met gaten in de bodem voor een goede drainage. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals Rosa 'Marlena' moet goed doorlatend zijn en vochtig maar niet te nat. Planten gedijen het beste in vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich optimaal kan ontwikkelen. Bescherm tegen harde wind en vorst.

  Tuinrozen zoals deze hebben in de winter bescherming nodig tegen strenge vorst. Dit kan door mulch rond de plant aan te brengen en de stam in te pakken met jute of noppenfolie. Snoei de roos in het voorjaar en verwijder dode of beschadigde takken.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig af om nieuwe groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het reguleren van de bodemtemperatuur en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stam te leggen.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Marlena' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen indien nodig.

  Om ongedierte bij deze plant te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op luizen, bladluizen en andere insecten. Dit kan het beste gedaan worden door regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op tekenen van schade. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes ingezet worden voor bestrijding.

 • Omschrijving

  'Rosa 'Marlena' is een mooie en populaire struikroos uit de Floribunda groep met een overvloedige bloei van prachtige, gevulde bloemen in een warme zalmroze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in grote trossen, waardoor de plant een echte blikvanger is in de tuin. 'Marlena' is een gezonde en sterke roos die goed bestand is tegen ziektes en goed gedijt in de zon. Deze roos kan goed worden toegepast in borders, perken of als solitaire struik en zal de hele zomer lang kleur en vrolijkheid brengen in de tuin.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.