Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Masquerade' er en smuk buskrose med flerfarvede blomster. Blomsterne har en markant blanding af rosa og gule nuancer, hvilket giver dem et festligt udseende. Denne rose blomstrer rigeligt i løbet af sæsonen og spreder en dejlig duft. 'Masquerade' er en stærk og sund rosetype, der vokser godt og kræver lidt vedligeholdelse. Denne rosenbusk er ideel til haven eller en bed og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og taber sit løv om vinteren. Det er en blomstrende prydplante, der giver masser af farve i haven under blomstringsperioden. Det er vigtigt at passe godt på planten for at fremme sund vækst og blomstring.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Hvis temperaturen falder yderligere, er det en god idé at give ekstra beskyttelse, såsom at dække den med et vinterdække eller halm. Det er vigtigt at forberede planten godt til vinteren for at minimere skader.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' er generelt nem at vedligeholde. Denne haveplante kræver regelmæssig vanding og sollys og har lejlighedsvis brug for lidt gødning for at trives godt. Beskær planten om nødvendigt om foråret.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkelig plads mellem andre planter, så den kan udvikle sig ordentligt. Tag højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer det nødvendige pladsbehov.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' trives bedst i fuld sol. I skyggen vil planten producere færre blomster og væksten kan blive hæmmet. Vælg derfor et solrigt sted i haven til denne plante.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden godt fugtig, men ikke drukne den. Det er ofte tilstrækkeligt at give planten vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Dette fremmer bestøvningen og hjælper planten med at formere sig. Planten betragtes derfor ofte som en værdifuld tilføjelse til haven og økosystemet.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' tiltrækker bier og sommerfugle og bidrager således til biodiversiteten i haven. Planten bringer farve og variation i haven, hvilket tiltrækker andre dyr som fugle og insekter. Det er vigtigt at have forskellige planter med blomster for at fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare i flere uger. Det er en smuk tilføjelse til en blomstrende have i sommermånederne.

  Plantegruppen, som denne plante tilhører, kan generelt godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding i varmt vejr. Sørg desuden for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden.

  Nej, blomsterne og bladene på planten er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den kan være giftig. Rosaplantene bruges primært til dekoration i haven og indendørs.

  Ja, haveplanter har generelt en begrænset lyddæmpende evne på grund af deres blade og grene, men det er ikke deres primære funktion. Andre metoder, såsom placering af lyddæmpende materialer, er mere effektive til lyddæmpning i haven.

 • Beskær denne plante i marts for det bedste resultat. Fjern døde, beskadigede eller krydsende grene. Klip de tilbageværende grene til omkring 20-30 cm over jorden.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Giv vand ved plantens base og undgå, at bladene bliver våde.

  Pottejord, der er velegnet til blomstrende planter og buske, er velegnet til denne plante. Sørg for, at pottejorden er veldrænet og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Brug altid frisk pottejord, når du omplanter.

  Jordkvaliteten for planten skal være veldrænet og helst let sur til neutral. Sørg for en frugtbar jord med tilstrækkelige næringsstoffer og god luftighed for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt og holde jorden fugtig, men ikke for våd.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Forsøg at undgå direkte sollys om eftermiddagen og sørg for tilstrækkelig luftcirkulation omkring planten. Mulch jorden om vinteren for at beskytte rødderne mod frost.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at anvende jord eller blade omkring stammen. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostperioden begynder. Beskyt planten mod hård vind og hold jorden omkring stammen fri for ukrudt for at forblive sund.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene og fjern regelmæssigt gamle blomster for at fremme blomstringen. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Haveplanter som roser har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en speciel gødning til blomstrende planter om foråret og sommermånederne. Følg anvisningerne på emballagen for den korrekte mængde og frekvens af gødning.

  Mulching er vigtig for haveplanter, fordi det hjælper med at holde jorden fugtig og forhindrer ukrudtsvækst. Det kan også hjælpe med at beskytte rødderne mod frost om vinteren. Det bedste tidspunkt at mulch på er om foråret, efter at jorden er blevet opvarmet.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Masquerade' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. En pH mellem 5,5 og 7 er ideel for denne haveplante. Sørg for en veldrænet jord for at undgå problemer med rodødelæggelse.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på ved haveplanter er ved regelmæssigt at inspicere blade og stængler for tegn på insekter. Skadedyr som bladlus og spindemider kan bekæmpes med naturlige insekticider eller ved brug af rovdyr som mariehøns. Også manuel fjernelse af angrebne blade og stængler kan hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Rosa 'Masquerade' er en smuk buskrose med flerfarvede blomster. Blomsterne har en markant blanding af rosa og gule nuancer, hvilket giver dem et festligt udseende. Denne rose blomstrer rigeligt i løbet af sæsonen og spreder en dejlig duft. 'Masquerade' er en stærk og sund rosetype, der vokser godt og kræver lidt vedligeholdelse. Denne rosenbusk er ideel til haven eller en bed og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.