Rosa (Floribunda Grp) 'Polka'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Floribunda Grp) 'Polka' is een compacte en bossige rozenstruik met clusters van kleine, feloranje bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende het groeiseizoen, waardoor de struik een kleurrijke uitstraling heeft. 'Polka' is een sterke en gezonde rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen ziekten. De struik wordt ongeveer 60-90 cm hoog en is geschikt voor borders, perken en containers. De vrolijke bloemen van 'Polka' trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een levendige en kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant verliest zijn blad in de winter en is niet groenblijvend. De plant behoort tot de categorie tuinplanten en heeft een bloeiperiode van de lente tot de herfst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou. Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen wat bescherming nodig tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en een goede bemesting. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 60-80 cm voor een optimale groei. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Polka' doet het beter in de volle zon. In de schaduw kan de groei van deze plant beperkt worden. Kies daarom een zonnige plek in de tuin voor optimale groei en bloei.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Polka' heeft wekelijks gemiddeld 1-2 keer water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden en uitdroging te voorkomen. Te veel water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de geur van de bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en bladeren. Ze zorgen voor een gevarieerde omgeving die gunstig is voor verschillende soorten dieren en planten. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  'Rosa (Floribunda Grp) 'Polka'' bloeit van juni tot oktober en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. De plant is dus een langbloeiende tuinplant.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te zorgen voor een goede afwatering in de bodem. Planten die goed tegen de volle zon kunnen, hebben meestal minimaal 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag nodig.

  Nee, de Rosa (Floribunda Grp) 'Polka' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en niet voor consumptie. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Polka' is een tuinplant en heeft de potentie om geluid te dempen door de bladeren en takken. Dit kan echter variëren afhankelijk van de omvang en dichtheid van de plant. Het effect is meestal minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Het is belangrijk om Rosa (Floribunda Grp) 'Polka' jaarlijks te snoeien in het voorjaar na de vorstperiode. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en snoei de zijtakken terug tot ongeveer 5-10 cm van de hoofdtak. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Polka' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is het beste om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende vocht heeft gedurende de dag.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Polka' heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor rozen of tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat blijft, maar ook niet uitdroogt. Voeg regelmatig compost toe om de bodemstructuur en voedingswaarde te verbeteren.

  Zet deze plant op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, bijvoorbeeld door mulch of een laag bladeren rond de basis aan te brengen. Het is ook belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode begint om uitdroging te voorkomen. Zo blijft de plant gezond en kan hij in het voorjaar weer floreren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei in het voorjaar de takken terug naar een paar ogen om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar en de zomer bemesting nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Te veel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en andere problemen.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de pH-waarde van 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zuur of te basisch. Het regelmatig testen van de bodem en het eventueel toevoegen van kalk of compost kan helpen om de pH-waarde op peil te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt. Ook regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van schade aan de plant. Ten slotte kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, worden ingezet als preventieve maatregel.

 • Omschrijving

  Rosa (Floribunda Grp) 'Polka' is een compacte en bossige rozenstruik met clusters van kleine, feloranje bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende het groeiseizoen, waardoor de struik een kleurrijke uitstraling heeft. 'Polka' is een sterke en gezonde rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen ziekten. De struik wordt ongeveer 60-90 cm hoog en is geschikt voor borders, perken en containers. De vrolijke bloemen van 'Polka' trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een levendige en kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.