Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' is een compact groeiende rozenstruik met clusters van geurende en kleurrijke bloemen. De bloemen zijn middelgroot, en hebben een prachtige combinatie van roze en witte tinten. 'Nicky' bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin. De plant is goed bestand tegen ziektes en vereist relatief weinig onderhoud. Het is een populaire keuze voor bloembedden, borders en als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa Nicky is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren kan verliezen. Het is daarom aan te raden om de plant goed te beschermen tegen vorst.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij lagere temperaturen door bijvoorbeeld mulch of afdekking te gebruiken. In de winter kunnen de bladeren van de plant afvallen, maar dit is normaal en de plant zal in het voorjaar weer uitlopen.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Regelmatig snoeien en bemesten zal de bloei bevorderen. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' heeft minimaal 50-60 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende lucht en licht rondom de plant voor een optimale ontwikkeling. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook enigszins gedijen in lichte schaduw. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de plant minder bloemen kan produceren en minder snel zal groeien in de schaduw. Als het mogelijk is, geef de voorkeur aan een zonnige locatie voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten weken. Water geven in de vroege ochtend of avond is het meest effectief.

  Ja, de plant 'Nicky' trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' trekt bijen en andere bestuivers aan vanwege de bloemen en nectar. Hierdoor kan de plant een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden. Gedurende deze maanden produceert de plant prachtige bloemen.

  Ja, de Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer.

  Nee, de Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen vanwege de mooie bloemen. Eetbare rozen zijn vaak speciaal geteeld voor consumptie.

  Ja, rozen hebben bladeren en bloemen die geluid kunnen dempen door geluidstrillingen te absorberen. Het kan daarom enige mate van geluidsdemping bieden in uw tuin of buitenruimte.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot net boven de eerste set van vijf bladeren. Verwijder dode en zieke takken. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelziekten te voorkomen.

  Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' groeit het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vochtig zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem door regelmatig bij te mesten. Vermijd te zure of te zoute grond voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Beschermt de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de winter te overleven kan deze plant worden beschermd door mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de plant niet te snoeien voordat de vorstperiode begint. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een speciale winterhoes.

  Lichte snoei in het voorjaar bevordert de bloei. Zorg voor voldoende water en voedingsstoffen. Bescherm in de winter tegen vorst.

  Tuinplanten zoals Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' hebben baat bij regelmatige bemesting in het voorjaar en zomermaanden. Gebruik een speciale rozenmest voor een gezonde groei en bloei. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren voor tuinplanten. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of de stelen van de plant komt.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor tuinplanten zoals Rosa 'Nicky' is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spint en andere ongedierte. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Nicky' is een compact groeiende rozenstruik met clusters van geurende en kleurrijke bloemen. De bloemen zijn middelgroot, en hebben een prachtige combinatie van roze en witte tinten. 'Nicky' bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin. De plant is goed bestand tegen ziektes en vereist relatief weinig onderhoud. Het is een populaire keuze voor bloembedden, borders en als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.