Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden'

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Pink Maiden' er en smuk rosebusk med lyserosa blomster, der blomstrer i klaser. Denne Floribunda rose har rig blomstring og udsender en sød duft. Blomsterne har en klassisk roseform og blomstrer i løbet af vækstsæsonen. 'Pink Maiden' er en stærk og sund sort, der er godt beskyttet mod sygdomme og skadedyr. Denne rose er ideel til grænser, bede eller som afskårne blomster i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og blomstrer igen om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten beskyttes godt ved lavere temperaturer. Sørg for god læ i de koldere måneder.

  Ja, Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' er generelt en let at vedligeholde plante. Det kræver regelmæssig vanding, gødning og beskæring for en sund vækst. Sørg for tilstrækkeligt sollys og god dræning for optimal blomstring.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' har brug for cirka 50-80 cm plads for at udvikle sig optimalt. Sørg for tilstrækkelig luft- og rodplads ved plantning i haven. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du vælger plantested.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' trives bedst i fuld sol. I skyggen kan planten have svært ved at blomstre og vokse godt. Derfor anbefales det at plante planten et solrigt sted.

  De Rosa 'Pink Maiden' har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Tjek jorden regelmæssigt og vand, når det øverste lag føles tørt. Overvanding kan føre til rådne rødder, så sørg for god dræning.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Den tiltrækker disse nyttige bestøvere med duften og farven på blomsterne. Dette vil bringe ekstra liv i haven.

  Ja, roser er værdifulde for biodiversitet, fordi de leverer nektar til bier og andre insekter. Derudover kan roser også give skjulesteder til små dyr i haven. Det er således helt sikkert en positiv bidrag til biodiversiteten i din have.

  'Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' blomstrer fra juni til oktober. Blomstringsperioden varer cirka 4 til 5 måneder.'

  Ja, Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der kan lide masser af sollys, og trives godt på solrige steder. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især på varme dage.

  Nej, den Rosa Pink Maiden er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, og blomsterne og frugterne er ikke egnet til forbrug. Det er vigtigt kun at spise planter og blomster, der er specifikt dyrket til forbrug.

  Ja, nogle planter kan dæmpe lyden ved at absorbere lydbølger med deres blade og grene. Planter kan hjælpe med at absorbere lyd og skabe et fredeligt miljø. Effekten afhænger dog af plantens type og størrelsen på det rum, den vokser i.

 • Det anbefales at beskære denne plante om foråret. Fjern døde eller syge grene og udtynd busken for at fremme luftcirkulationen. Beskær grenene til ca. en tredjedel af deres oprindelige længde.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå at rødderne er for længe våde. Giv vand ved plantens base og undgå at bladene bliver våde for at undgå sygdomme.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj om nødvendigt ekstra gødning for optimal vækst og blomstring.

  En god jordkvalitet er vigtig for vækst og blomstring af haveplanter. Sørg for en veldrænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer og en let sur pH-værdi. Forbedr eventuelt jorden med kompost eller organiske gødninger.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde områder. Beskyt planten mod kraftig vind.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten til med halm, blade eller specielle vinterbeskyttelsesmaterialer. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand i tørre vinterperioder.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær døde blomster regelmæssigt for at stimulere blomstringen. Giv planten årligt gødning om foråret for sund vækst.

  Haveplanter som roser har regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en speciel rosemød eller økologisk gødning til blomstrende planter. Gød planten om foråret og gentag dette i løbet af vækstsæsonen i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Mulch er vigtig for haveplanter, da det beskytter jorden mod at tørre ud og ukrudtsvækst. Det hjælper også med at regulere jordens temperatur og holde næringsstofferne fast. Brugen af mulch kan forbedre plantens overordnede sundhed og vækst.

  De Rosa (Floribunda Grp) 'Pink Maiden' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med jordforbedringsmidler eller gødning. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for en sund vækst og blomstring af denne haveplante.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan du bruge forskellige metoder såsom biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns, eller tiltrække naturlige fjender som fugle og pindsvin. Kontroller regelmæssigt for skadedyr og fjern dem manuelt for at holde planten sund. Sørg desuden for en god vækstplads og tilstrækkelig ventilation for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Rosa 'Pink Maiden' er en smuk rosebusk med lyserosa blomster, der blomstrer i klaser. Denne Floribunda rose har rig blomstring og udsender en sød duft. Blomsterne har en klassisk roseform og blomstrer i løbet af vækstsæsonen. 'Pink Maiden' er en stærk og sund sort, der er godt beskyttet mod sygdomme og skadedyr. Denne rose er ideel til grænser, bede eller som afskårne blomster i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.