Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy is een charmante en kleurrijke rozenplant met grote bloemen in een opvallende roze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in mooie trossen gedurende het bloeiseizoen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is daardoor perfect voor borders, perkjes of in potten op het terras. Rosa Sexy Rexy is een zeer bloeirijke plant die gemakkelijk te onderhouden is en weinig ziektegevoelig is. Een echte aanwinst voor elke tuin of balkon!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  De Tuinplant is winterhard tot ongeveer -18 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is ook bestand tegen ziektes en plagen. Het is een sterke en gezonde tuinplant.

  Tuinplanten zoals Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om ongeveer 50 cm tot een meter ruimte tussen de planten te houden, zodat ze voldoende licht, voedingsstoffen en lucht kunnen krijgen. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om uitdroging en schimmelgroei te voorkomen.

  De Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy groeit het best in de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei beperkt zijn en kan de plant minder bloemen produceren. Overweeg het verplaatsen naar een zonnigere locatie voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas het water geven indien nodig aan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die het biedt. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, rozen zijn goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken die zorgen voor bestuiving en voedsel voor vogels. Daarnaast bieden rozen ook schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloei kan duren tot wel 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de bladeren, bloemen en vruchten van de Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van de plant te consumeren, omdat ze giftige stoffen kunnen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Nee, de plant Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen en decoratieve uitstraling.

 • Snoei de plant in het voorjaar om dode en beschadigde takken te verwijderen en de vorm te behouden. Verwijder ook oudere takken om de groei te bevorderen. Houd de plant regelmatig bij om de bloei te stimuleren.

  De Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Verpot de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit van de Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een licht zure bodem met een pH tussen 6 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  Zonnige standplaats met goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant. Vermijd te natte grond en plaats de plant op een beschutte plek. De plant kan goed gedijen in borders, perken of in potten op het terras.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Ook is het verstandig om de plant op een beschutte plek te zetten.

  De plant vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende grond. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof speciaal ontwikkeld voor bloeiende planten en breng deze aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en een verminderde bloei.

  Het is aan te raden om regelmatig een laagje mulch rondom de plant aan te brengen. Dit helpt de grond vochtig te houden en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Gebruik bijvoorbeeld compost, boomschors of bladeren als mulch.

  De Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of speciale meststoffen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei.

  Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy kan last hebben van bladluizen, spintmijten en rozenkevers. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten om deze plagen te bestrijden. Zorg voor een goede luchtcirculatie en verwijder regelmatig dode bladeren om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rosa (Floribunda Grp) Sexy Rexy is een charmante en kleurrijke rozenplant met grote bloemen in een opvallende roze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in mooie trossen gedurende het bloeiseizoen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is daardoor perfect voor borders, perkjes of in potten op het terras. Rosa Sexy Rexy is een zeer bloeirijke plant die gemakkelijk te onderhouden is en weinig ziektegevoelig is. Een echte aanwinst voor elke tuin of balkon!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.