Rosa (Polyantha Grp) 'The Fairy'

Rosa (Polyantha Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'The Fairy' is een populaire polyantha roos met kleine, roze bloemen die in grote trossen bloeien. Deze compacte struikroos wordt meestal ongeveer 60 cm hoog en heeft een bossige groeiwijze. De bloemen hebben een lichtzoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. 'The Fairy' is een sterke en makkelijk te verzorgen roos die goed gedijt in de meeste tuinen en ook geschikt is voor borderbeplanting. Deze roos is geliefd vanwege haar overvloedige en langdurige bloei en haar weerstand tegen ziekten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Polyantha Grp) 'The Fairy' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in strenge winters. Het is aan te raden om de plant te bedekken met stro of bladeren.

  Ja, Rosa (Polyantha Grp) 'The Fairy' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en bloeit langdurig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt. Het is ook belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  De Rosa (Polyantha Grp) 'The Fairy' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme, droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer de grond regelmatig voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die verschillende soorten bestuivende insecten willen aantrekken.

  Tuinplanten zoals rozen dragen bij aan de biodiversiteit door insecten, vogels en andere dieren aan te trekken. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen, waardoor de diversiteit in de tuin wordt vergroot. Het is daarom positief voor de biodiversiteit om rozen in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn bij inname. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te consumeren. Het is het beste om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Planten hebben over het algemeen een beperkt effect op het dempen van geluid, aangezien ze voornamelijk bedoeld zijn voor decoratie en luchtzuivering. Echter, dichte begroeiing van struiken en bomen kan enigszins helpen bij het absorberen van geluid in een tuinomgeving. Over het algemeen zijn er effectievere methoden om geluid te dempen dan het gebruik van planten.

 • De roos 'The Fairy' kan het beste worden gesnoeid in het vroege voorjaar, voordat de plant begint uit te lopen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de struik uit om een goede luchtcirculatie te bevorderen. Knip de takken schuin af net boven een naar buiten gerichte knop.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger in de grond te voelen.

  Voor de Rosa (Polyantha Grp) 'The Fairy' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken, zodat overtollig water makkelijk weg kan lopen. Het is aan te raden om een pot te kiezen die groot genoeg is voor de wortels van de plant en die voldoende afwateringsgaten heeft. Het gebruik van organische potgrond kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Een licht zure tot neutrale bodem met een goede structuur werkt het beste voor de meeste tuinplanten. Het regelmatig bemesten en bewateren van de planten zal helpen bij het behouden van een gezonde bodemkwaliteit.

  'Rosa (Polyantha Grp) 'The Fairy'' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen sterke wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kun je mulch rond de basis aanbrengen om de wortels te isoleren. Je kunt ook een beschermlaag van stro of dennentakken over de plant leggen. Zorg ervoor dat de plant goed gesnoeid is voordat de winter begint.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar weg en voeg organische meststoffen toe in het voorjaar en de zomer. Zorg voor voldoende zonlicht en luchtstroming om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals Rosa (Polyantha Grp) 'The Fairy' is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal, zoals compost of bladeren, om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  Voor Tuinplanten zoals Rosa (Polyantha Grp) 'The Fairy' gedijen goed in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de pH van de bodem te testen en aan te passen indien nodig voor een gezonde groei van de plant. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen.

  Voor planten in de categorie Tuinplanten, kunnen luizen, rupsen en spint voorkomen als ongedierte. Het regelmatig controleren van de plant en indien nodig behandelen met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ook ingezet worden voor biologische bestrijding.

 • Omschrijving

  De Rosa 'The Fairy' is een populaire polyantha roos met kleine, roze bloemen die in grote trossen bloeien. Deze compacte struikroos wordt meestal ongeveer 60 cm hoog en heeft een bossige groeiwijze. De bloemen hebben een lichtzoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. 'The Fairy' is een sterke en makkelijk te verzorgen roos die goed gedijt in de meeste tuinen en ook geschikt is voor borderbeplanting. Deze roos is geliefd vanwege haar overvloedige en langdurige bloei en haar weerstand tegen ziekten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.