Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag

Rosa (Polyantha Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag is een compacte en gezonde rozenstruik met kleine, enkele bloemen in een zachte roze kleur. Deze roos bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en verspreidt een subtiele en aangename geur. De plant is geschikt voor zowel in de border als in een pot op het terras. Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag vraagt weinig onderhoud en is winterhard. Een mooie en charmante toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter en in het voorjaar weer nieuw blad krijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter extra bescherming te geven bij strenge vorst. Tuinplanten kunnen verschillende gradaties van winterhardheid hebben.

  De Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond te blijven. Zorg voor voldoende zonlicht en voedingsstoffen voor een optimale groei.

  De "Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag" heeft ongeveer 60-70 cm ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Houd bij het planten rekening met voldoende afstand tot andere planten en obstakels. Zorg voor een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond.

  De Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag groeit het beste in de volle zon, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Het is echter belangrijk dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt. Te veel schaduw kan invloed hebben op de bloei en groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar laat de wortels niet te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat rozen veel insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders, die helpen bij bestuiving. Daarnaast zorgen de bladeren en bloemen voor schuil- en nestplaatsen voor verschillende dieren in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze Polyantha roos bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze tuinplant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Het regelmatig water geven is wel belangrijk, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de bloemblaadjes en andere delen van de plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag is geluidsdempend. Planten in het algemeen hebben een beperkt vermogen om geluid te absorberen en te dempen. Het plaatsen van meerdere planten in de tuin kan een positief effect hebben op het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Deze plant moet in het vroege voorjaar gesnoeid worden, ongeveer tot 10-15 cm boven de grond om gezonde groei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit voor een betere luchtcirculatie en bloei. Gebruik scherp en schoon snoeigereedschap om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis en vermijd nat worden van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond en heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt raakt. Gebruik eventueel meststoffen speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen.

  De Tuinplanten groeien het beste in een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden.

  De Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag houdt van een zonnige standplaats waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en vrij kan ademen. De bodem moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan worden gedaan door de bodem rond de plant te bedekken met mulch of bladeren. Het is ook raadzaam om de plant in te pakken met een speciale winterhoes.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Snoei de plant regelmatig om de vorm en bloei te behouden. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze roos hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een speciale rozenmest in het voorjaar en herhaal dit gedurende het groeiseizoen. Sommige tuiniers kiezen ervoor om organische meststoffen te gebruiken voor een natuurlijke voeding.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de bodemtemperatuur reguleert, water vasthoudt en onkruidgroei onderdrukt. Het helpt ook om de planten te beschermen tegen vorst en uitdroging. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en najaar voor optimale resultaten.

  De Tuinplanten groep heeft over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen, zodat de planten optimaal kunnen groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kunt u preventief te werk gaan door regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte en indien nodig handmatig te verwijderen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van natuurlijke, biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag is een compacte en gezonde rozenstruik met kleine, enkele bloemen in een zachte roze kleur. Deze roos bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en verspreidt een subtiele en aangename geur. De plant is geschikt voor zowel in de border als in een pot op het terras. Rosa (Polyantha Grp) Mors Dag vraagt weinig onderhoud en is winterhard. Een mooie en charmante toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.