Rosa (Miniature Grp) 'Peachy'

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Miniature Grp) 'Peachy' is een dwergroos met kleine, lieflijke perzikkleurige bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende het groeiseizoen. Deze roos heeft een compacte groeiwijze en is daardoor uitermate geschikt voor kleine tuinen of in potten op het terras. 'Peachy' heeft een goede weerstand tegen ziekten en is gemakkelijk te onderhouden. Deze roos trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Rosa (Miniature Grp) 'Peachy' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden. Het is een struik die bloeit in de zomer en herfst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overleven in ons klimaat.

  De Rosa (Miniature Grp) 'Peachy' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten. Snoei af en toe dode of zieke takken voor een gezonde groei.

  Rosa (Miniature Grp) 'Peachy' heeft gemiddeld 60 cm ruimte nodig om goed te groeien en bloeien in uw tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en zich volledig te ontwikkelen. Plant de roos op een zonnige plek met goed doorlatende grond voor de beste resultaten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en de bloei verminderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan water 1-2 keer per week, afhankelijk van het weer en de bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de plant Rosa (Miniature Grp) 'Peachy' is vlinder- en bijenlokkend. Dit komt door de zoete geur en de kleurrijke bloemen die deze plant produceert. Het is dus een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Als tuinplant draagt Rosa 'Peachy' bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken. Het biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor vogels. Het is daarom gunstig voor de lokale ecosysteem.

  De plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloei duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om delen van deze plant te eten. Het is het beste om de plant enkel te bewonderen in de tuin.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen dankzij hun bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen. De mate van geluidsdemping kan echter variëren afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de plant en de omgeving waarin deze groeit.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, na de laatste vorst. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 30 tot 45 cm boven de grond. Verwijder ook eventuele zijscheuten die tegen de hoofdtakken aan groeien.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet te lang droog staat, maar vermijd ook dat de wortels in het water blijven staan. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voordat de temperatuur 's nachts daalt.

  Tuinplanten zoals Rosa 'Peachy' hebben goede kwaliteit potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Kies bij voorkeur potgrond speciaal ontwikkeld voor rozen of tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Een lichtzure bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Rosa (Miniature Grp) 'Peachy' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut staat tegen harde wind. Een goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  Tuinrozen hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bladeren of stro en de stam in te pakken met jute. Ook is het belangrijk om de plant niet te snoeien in de winter, zodat de takken extra bescherming bieden tegen de kou.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens warme zomers. Daarnaast is het belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien om de groei te bevorderen. Tot slot kan de plant profiteren van een regelmatige bemesting om gezond te blijven.

  Tuinplanten die bloeien hebben baat bij een specifieke bloeimest die rijk is aan kalium. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer regelmatig meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen. Kies voor een meststof met een evenwichtige samenstelling van voedingsstoffen voor een gezonde en sterke plantengroei.

  Mulchen is aan te bevelen voor tuinplanten zoals deze. Het helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor het beste resultaat.

  Rosa (Miniature Grp) 'Peachy' groeit het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad. De ideale pH-waarde ligt tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel.

  Om ongedierte weg te houden van tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van schade. Het is nuttig om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen barrières zoals fijn gaas of insectengaas helpen om ongewenste beestjes weg te houden.

 • Omschrijving

  De Rosa (Miniature Grp) 'Peachy' is een dwergroos met kleine, lieflijke perzikkleurige bloemen. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende het groeiseizoen. Deze roos heeft een compacte groeiwijze en is daardoor uitermate geschikt voor kleine tuinen of in potten op het terras. 'Peachy' heeft een goede weerstand tegen ziekten en is gemakkelijk te onderhouden. Deze roos trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.