Rosa (Miniature Grp) 'Perla de Alcanada'

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Perla de Alcanada' er en miniature rose med små hvide blomster, der vokser i klynger. Blomsterne har en let duft og blomstrer i løbet af vækstsæsonen. Planten har en kompakt vækstform og når en højde på cirka 30 cm. Bladene er blankt grønne og danner en smuk kontrast til de klare blomster. Denne rose er velegnet til plantning i bede, potter eller som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten Rosa (Miniature Group) 'Perla de Alcanada' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der blomstrer om sommeren og efteråret. Det er vigtigt at beskære planten om foråret for at sikre sund vækst.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved temperaturer derunder. At overvintre et beskyttet sted kan hjælpe planten med at overleve vinteren.

  Ja, Rosa (Miniature Grp) 'Perla de Alcanada' er let at vedligeholde. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sikre tilstrækkeligt sollys. Det er også en god idé at gøde planten lejlighedsvis.

  De Rosa (Miniature Grp) 'Perla de Alcanada' har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at fremme luftcirkulationen. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer plantens placering.

  De Rosa (Miniature Grp) 'Perla de Alcanada' vokser bedst på et solrigt sted. I skyggen kan plantens vækst og blomstring blive reduceret. Det anbefales at placere planten på en solrig placering for optimal vækst.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at tjekke, om jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante er sommerfugle- og bivenlig og vil hjælpe med at tiltrække disse insekter til din have. Det er en smuk tilføjelse til din have for at støtte biodiversiteten. Tilføj nogle flere nektarfyldte planter for at tiltrække endnu flere sommerfugle og bier.

  Ja, rosenbuske tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover kan roser også tilbyde små redepladser til fugle og andre små dyr. Det er derfor en smuk tilføjelse til en have, der ønsker at fremme biodiversiteten.

  Planten blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare ca. 3 måneder.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme og tørre perioder. Sørg også for, at jorden er veldrænet.

  Nej, Rosa (Miniature Grp) 'Perla de Alcanada' er ikke spiseligt. Det er vigtigt ikke at indtage dele af planten, da det kan være giftigt for mennesker og dyr. Det er en dekorativ haveplante og dyrkes primært på grund af de smukke blomster.

  Ja, planter har evnen til at absorbere lyd og kan derfor give en vis grad af støjreduktion. Dette gælder også for havplanter som Rosa (Miniature Grp) 'Perla de Alcanada'. Effekten afhænger af plantens tæthed og størrelse.

 • Denne plante skal beskæres årligt for at opnå en sund vækst og blomstring. Fjern døde grene og beskær planten om foråret for at bevare formen. Fjern også visne blomster for at stimulere ny blomstring.

  De Rosa (Miniature Grp) 'Perla de Alcanada' har brug for regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv vand ved plantens base og ikke på bladene for at undgå skimmelsygdomme.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en speciel pottemuld til haveplanter for at holde planten sund.

  Jorden skal være godt drænet og have en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer og ikke er for våd for at undgå rodrod. En jord med en god struktur og tilstrækkeligt med organisk materiale er ideel for denne plante.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted, men kan også tåle lidt skygge. Sørg for veldrænet jord og plant rosen et beskyttet sted mod hård vind. Regelmæssig gødning og tilstrækkeligt vand er vigtigt for god vækst og blomstring.

  Haveplanter som denne miniature rose er generelt hårdføre, men kan have brug for ekstra beskyttelse ved hård frost. Det anbefales at dække planten til med halm, blade eller specielle beskyttelsesposer for at beskytte rødderne. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde blomster og grene regelmæssigt for en sund vækst. Gød planten om foråret for en god blomstring.

  Det er vigtigt at gøde havenplanter regelmæssigt om foråret og sommeren. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og timing af gødning.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden i jorden og undertrykker ukrudt. Det beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og fremmer en sund vækst af planterne. Det kan bestå af organisk materiale som blade, halm eller træflis.

  De Rosa (Miniature Grp) 'Perla de Alcanada' foretrækker en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd for at undgå rodøgning. Det anbefales at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. tørv.

  For haveplanter, herunder roser, kan der forekomme forskellige former for skadedyr som bladlus, spindemider og larver. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for tegn på skadedyr, og om nødvendigt at træffe passende bekæmpelsesforanstaltninger, såsom introduktion af naturlige fjender eller brug af biologiske bekæmpelsesmidler. Det er også nyttigt at holde planterne sunde og stærke ved regelmæssigt at gøde og beskære dem.

 • Beskrivelse

  De Rosa 'Perla de Alcanada' er en miniature rose med små hvide blomster, der vokser i klynger. Blomsterne har en let duft og blomstrer i løbet af vækstsæsonen. Planten har en kompakt vækstform og når en højde på cirka 30 cm. Bladene er blankt grønne og danner en smuk kontrast til de klare blomster. Denne rose er velegnet til plantning i bede, potter eller som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.