Rosa (Miniature Grp) Finnstar

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Miniature Grp) Finnstar is een dwergrozensoort met kleine, enkele bloemen die helderroze van kleur zijn. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 centimeter. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in grote hoeveelheden gedurende het bloeiseizoen. Rosa (Miniature Grp) Finnstar is goed geschikt voor in borders, potten of als bodembedekker. Deze roos vraagt een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een tuinplant die zijn bladeren in de herfst verliest en in het voorjaar weer nieuw blad krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in een beschutte plek te zetten tijdens strenge vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en te snoeien. Verder heeft de plant weinig speciale verzorging nodig.

  Voor Tuinplanten zoals "Rosa (Miniature Grp) Finnstar" heb je meestal een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 60 centimeter in diameter. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Overbevolking kan leiden tot problemen met de gezondheid en groei van de plant.

  Deze tuinplant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid te controleren en indien nodig water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te ondersteunen. Het is een goede keuze voor een tuin die bijen en vlinders aantrekt.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt door zijn bloemen. Daarnaast biedt hij beschutting aan kleine dieren zoals vogels en insecten. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan een positieve bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens periodes van felle zon en hitte. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen de heetste middagzon.

  Nee, de vruchten van de Rosa (Miniature Grp) Finnstar zijn niet eetbaar en zijn giftig voor consumptie. Het is dus niet veilig om de plant of de vruchten ervan te eten. Het wordt aanbevolen om de plant alleen als decoratie in de tuin te gebruiken.

  Ja, de plant heeft een beperkt geluidsdempend vermogen dankzij de bladeren en eventuele bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Planten kunnen helpen bij het verminderen van achtergrondgeluiden in de tuin of buitenruimte. Echter, voor significante geluidsdemping zijn er andere specifieke methoden en materialen nodig.

 • Snoei de plant in het voorjaar om dood hout en dunne takken te verwijderen. Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te stimuleren. Verwijder ook eventuele wilde scheuten die onderaan de plant groeien.

  Deze plant moet regelmatig, maar met mate water krijgen, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grondvochtigheid in de gaten te houden en de plant pas water te geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Rosa (Miniature Grp) Finnstar heeft een lichte, goed doorlatende potgrond nodig om optimaal te groeien. Een potgrond met toegevoegde compost of meststoffen is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen voor deze plant. Zorg voor een lichtzure tot neutrale PH-waarde. Meng compost of organisch materiaal door de bodem voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, het liefst in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Het is aan te bevelen om bij vorst de plant af te dekken met bijvoorbeeld noppenfolie of vliesdoek. Zo blijft de plant beschermd tegen kou en vorstschade. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Knip uitgebloeide bloemen af om nieuwe groei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en snoei in het najaar.

  Voor Tuinplanten zoals deze, is het aan te raden om in het voorjaar en de zomer regelmatig mest te geven. Gebruik hierbij speciale meststoffen voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verspreid rond de plant en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is aan te bevelen voor deze tuinplanten om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische mulch, zoals boomschors of compost, en breng een laag van 5-10 cm aan rond de planten. Verwijder oude mulch indien nodig en breng jaarlijks een nieuwe laag aan in het voorjaar.

  De plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is aan te raden om een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 6,5 aan te houden voor een optimale groei. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  De plant kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, trips of spint. Om deze te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig controleren en handmatig verwijderen van ongedierte helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  Rosa (Miniature Grp) Finnstar is een dwergrozensoort met kleine, enkele bloemen die helderroze van kleur zijn. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 centimeter. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in grote hoeveelheden gedurende het bloeiseizoen. Rosa (Miniature Grp) Finnstar is goed geschikt voor in borders, potten of als bodembedekker. Deze roos vraagt een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.