Rosa (Miniature Grp) Red Minimo

Rosa (Miniature Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Red Minimo is een dwergroos met prachtige rode bloemen en donkergroen blad. Deze plant wordt slechts ongeveer 20-30 cm hoog en is perfect voor kleine tuinen, borders of potten op het terras. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende het hele groeiseizoen. Deze roos vereist regelmatig water geven en bemesting om gezond te blijven. Red Minimo is geliefd om zijn compacte vorm en levendige kleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de lente en zomer.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius en kan dus lichte vorst verdragen. Het is echter aan te raden om de plant in de winterperiode extra bescherming te bieden, zoals een mulchlaag of afdekking met vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant niet op een natte of tochtige plek staat.

  De Rosa (Miniature Grp) Red Minimo is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te voorzien van voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende luchtstroom en zonlicht rondom de plant. Voor een gezonde ontwikkeling is het belangrijk om regelmatig te snoeien en te bemesten.

  Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de planten belemmerd worden en kunnen ze minder goed bloeien. Het is daarom aan te raden om tuinplanten zoveel mogelijk in de zon of halfschaduw te plaatsen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft en vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Zorg voor voldoende afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het trekt verschillende soorten vlinders en bijen aan die op zoek zijn naar voedsel in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit.

  Tuinplanten zijn over het algemeen niet heel goed voor biodiversiteit, aangezien ze vaak niet inheems zijn en weinig nut hebben voor lokale dieren. Het is beter om inheemse planten te kiezen die bijdragen aan de voedselketen en schuilplaats bieden voor verschillende diersoorten. Kies daarom voor planten die passen bij de lokale flora en fauna.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot de herfst en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen en de grond goed te laten uitdrogen tussen gietbeurten. Plant de Rosa (Miniature Grp) Red Minimo in goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is aan te raden om deze plant niet te consumeren.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking door de bladeren en stengels die geluid absorberen. Het effect is echter minder significant dan bij specifieke geluidsdempende materialen of bomen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de overige takken terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Regelmatig snoeien zal zorgen voor een gezonde en compacte groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt is. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant dient geplant te worden in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig water en zorg voor voldoende voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Voeg indien nodig compost of meststoffen toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag van bladeren of stro aan te brengen rondom de basis. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met fleecedoeken of speciale winterhoezen. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstperiodes niet te nat staat, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Rosa (Miniature Grp) Red Minimo hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de juiste voedingsstoffen te geven. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting.

  Mulchen is een nuttige praktijk voor Tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het wordt meestal toegepast in het voorjaar en najaar en kan worden gedaan met organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig voor optimale groei en bloei. Het gebruik van compost of bodemverbeteraars kan helpen de zuurgraad op het juiste niveau te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt zoals het planten van afweerplanten of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Ook regelmatig controleren op ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan helpen bij preventie. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door ze voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  De Rosa Red Minimo is een dwergroos met prachtige rode bloemen en donkergroen blad. Deze plant wordt slechts ongeveer 20-30 cm hoog en is perfect voor kleine tuinen, borders of potten op het terras. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende het hele groeiseizoen. Deze roos vereist regelmatig water geven en bemesting om gezond te blijven. Red Minimo is geliefd om zijn compacte vorm en levendige kleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.