Actinidia deliciosa 'Abbot'

Actinidia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Actinidia deliciosa 'Abbot' is een snelgroeiende klimplant die bekend staat om zijn heerlijke en sappige kiwi's. De plant heeft grote, ovale bladeren die een frisgroene kleur hebben en een weelderige uitstraling geven. In het voorjaar bloeit de 'Abbot' met kleine witte bloemen die bijen en andere bestuivers aantrekken. Het is een zelfbestuivende kiwiplant, wat betekent dat er geen mannelijke en vrouwelijke plant nodig zijn voor de vruchtvorming. De 'Abbot' gedijt het beste in een zonnige, beschutte locatie met vruchtbare, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer fris groen blad krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten.

  De Actinidia deliciosa 'Abbot' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het snoeien van de plant kan ook helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  Actinidia deliciosa 'Abbot' heeft een ruime omgeving nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de plant uit te laten groeien tot zijn volledige grootte. Houd rekening met een minimale afstand van ongeveer 3 tot 4 meter tussen andere planten.

  De Actinidia deliciosa 'Abbot' groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. Een plek met voldoende zonlicht zal de groei en vruchtvorming bevorderen. Het is aan te raden om de plant niet in de volledige schaduw te plaatsen.

  De Actinidia deliciosa 'Abbot' heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft, zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet te nat.

  Ja, de Actinidia deliciosa 'Abbot' is vlinder- en bijenlokkend. De plant trekt deze insecten aan vanwege de nectar in de bloemen. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van bestuivers.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het de voedselbron is voor bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. Daarnaast kan de plant een schuilplaats bieden aan kleine dieren en vogels. Het zorgt voor diversiteit in de tuin en draagt bij aan een gezonde en diverse leefomgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon, maar heeft ook graag wat beschutting tegen harde wind. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral bij warm weer. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar. Het is een soort kiwi met zoet en sappig vruchtvlees. Het kan worden gegeten als snack of verwerkt worden in desserts.

  Ja, de bladeren van de plant kunnen geluid dempen doordat ze geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen om geluidshinder in de tuin te verminderen.

 • Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar te snoeien, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip takken die te dicht op elkaar groeien weg. Zo blijft de plant gezond en kan hij zich goed ontwikkelen.

  De Tuinplanten houden van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten houden van een vruchtbare, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar dat er geen water onderin de pot blijft staan.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de waterafvoer kan belemmeren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. Een beschutte locatie met voldoende ruimte om te groeien is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft bescherming nodig tegen vorst tijdens de winter. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen de kou om vorstschade te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt. Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aanbevolen om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, gevolgd door een lichte bemesting in de zomer. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen om overbemesting te voorkomen en de plant gezond te houden. Vergeet niet om de plant regelmatig water te geven na bemesting.

  Mulch de plant met organisch materiaal in het voorjaar om de bodemvochtigheid te behouden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tot tegen de stam van de plant komt om schimmelziektes te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei van de plant.

  De Actinidia deliciosa 'Abbot' groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij de plant kan er gebruik worden gemaakt van insecticiden die veilig zijn voor tuinplanten. Het regelmatig controleren van de bladeren helpt om eventuele plagen tijdig te detecteren. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook ingezet worden om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Actinidia deliciosa 'Abbot' is een snelgroeiende klimplant die bekend staat om zijn heerlijke en sappige kiwi's. De plant heeft grote, ovale bladeren die een frisgroene kleur hebben en een weelderige uitstraling geven. In het voorjaar bloeit de 'Abbot' met kleine witte bloemen die bijen en andere bestuivers aantrekken. Het is een zelfbestuivende kiwiplant, wat betekent dat er geen mannelijke en vrouwelijke plant nodig zijn voor de vruchtvorming. De 'Abbot' gedijt het beste in een zonnige, beschutte locatie met vruchtbare, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.