Actinidia deliciosa 'Jenny'

Actinidia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Actinidia deliciosa 'Jenny' er en kiwiplante med en kompakt vækstform og en god høst. Planten producerer lækre og søde kiwier, der er rige på C-vitamin. 'Jenny' er selvbestøvende, så der er ikke brug for andre kiwiplanter i nærheden til bestøvning. Plantens blade er store og grønne, hvilket gør den til et smukt bidrag til haven. Actinidia deliciosa 'Jenny' trives bedst i en solrig eller halvskygget position og har en god vinterhårdhed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om vinteren.

  'Actinidia deliciosa' Jenny' er hårdfør ned til -15°C. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer under -5°C. I strenge vintre kan ekstra beskyttelse være nødvendig, som f.eks. en vinterdækken eller muldlag.

  Ja, planten er nem at vedligeholde og kræver ikke særlig meget pleje. Det er vigtigt at give den regelmæssigt vand og lejlighedsvis gødning. Planten trives godt i fuld sol eller halvskygge.

  Planten har brug for masser af plads til at udvikle sig fuldt ud. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for ikke at hindre væksten. Et sted med tilstrækkeligt sollys og god luftcirkulation er ideelt for denne plante.

  Ja, Actinidia deliciosa 'Jenny' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil plantens vækst blive hæmmet, og den vil ikke trives så godt. Derfor er det en god idé at plante planten et solrigt eller let skygget sted.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i løbet af varme somre. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt kan du vande en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og nektarfyldte blomster, de producerer. Det er en attraktiv plante for bestøvere i haven og bidrager til biodiversiteten. Det er vigtigt at have denne plante i haven for at tiltrække sommerfugle og bier.

  Ja, Actinidia deliciosa 'Jenny' er godt for biodiversitet, fordi det tiltrækker frugt og hjælper med bestøvning af insekter. Det skaber en økologisk balance i haven og giver fødekilder til forskellige dyr. Det bidrager til en sund og varieret haveomgivelse.

  "Actinidia deliciosa 'Jenny'" blomstrer i maj og juni, og blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol, men en let skygge kan heller ikke skade. Sørg for, at planten får tilstrækkelig vand i varme perioder.

  Ja, frugterne fra denne plante er spiselige og bliver ofte spist friske eller brugt i desserter. Det er vigtigt at plukke de modne frugter for at få dem til at smage sødere. Vær forsigtig med at spise de umodne frugter, da de kan være mindre velsmagende.

  Ja, planten har en tæt løvtag og kan absorbere lyd, hvilket kan hjælpe med at reducere støjgener. Det er dog ikke en garanti for fuldstændig lyddæmpning.

 • Beskær planten helst tidligt om foråret, før den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd ud i planten for at lade lys og luft passere igennem. Beskær lange grene for at stimulere væksten og bevare plantens form.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden aldrig bliver helt tør. Vand planten ved roden og undgå at gøre bladene våde for at forhindre svampesygdomme.

  Planten har brug for veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug gerne pottemuld, der er egnet til havenplanter.

  Jorden bør være veldrænet og helst fugtig, rig på organisk materiale og neutral til let sur med en pH-værdi. Sørg for god luftning af jorden for at forhindre rodstræning. Giv planten regelmæssigt gødning for at fremme væksten.

  Denne plante trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted. Sørg for, at jorden er godt drænet og til tider gødes. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  En vinterbeskyttelse anbefales til haveplanter, der er følsomme over for frost. Overvej at pakke planten ind med fx fiberdug eller lægge et tykt lag muld rundt om rødderne for at beskytte dem. Det er vigtigt at vente med at beskære planten til foråret, så de frostfølsomme dele forbliver beskyttede.

  Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og har brug for regelmæssig vanding. Det anbefales at gøde planten årligt og regelmæssigt beskære den for at fremme væksten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys og beskyt den mod frost i vintermånederne.

  For haveplanter som "Actinidia deliciosa 'Jenny'" er det vigtigt at gøde årligt om foråret med en organisk gødning. Sørg for, at gødningen indeholder de rigtige næringsstoffer, såsom kvælstof, fosfor og kalium. Overgødning kan føre til skade på rødderne, så hold godt øje med retningslinjerne på emballagen.

  At mulche omkring planten om foråret kan hjælpe med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis som mulch. Sørg for, at laget af mulch ikke ligger direkte mod plantens stamme for at undgå svampesygdomme.

  Planten foretrækker let sur til neutral jordbundsforhold. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 betragtes som ideel for god vækst og frugtdannelse. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante er det vigtigt at udføre regelmæssig inspektion for eventuelle skadedyr som f.eks. bladlus eller spindemider. Naturlige fjender som marihøns kan bruges som biologiske bekæmpelsesmidler. Hvis kemikalier er påkrævet, skal du vælge miljøvenlige muligheder for at beskytte planten og miljøet.

 • Beskrivelse

  Actinidia deliciosa 'Jenny' er en kiwiplante med en kompakt vækstform og en god høst. Planten producerer lækre og søde kiwier, der er rige på C-vitamin. 'Jenny' er selvbestøvende, så der er ikke brug for andre kiwiplanter i nærheden til bestøvning. Plantens blade er store og grønne, hvilket gør den til et smukt bidrag til haven. Actinidia deliciosa 'Jenny' trives bedst i en solrig eller halvskygget position og har en god vinterhårdhed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.