Corylus 'Rode Zellernoot'

Corylus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Corylus 'Rode Zellernoot' is een struik met opvallende rode noten die in het najaar rijpen. De bladeren van deze plant zijn groen en verkleuren in de herfst naar geel en oranje. Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. De 'Rode Zellernoot' kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. Deze plant is ook geschikt voor in een grote pot op het terras of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Corylus 'Rode Zellernoot' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst. Het is een bladverliezende struik die in de winter kaal zal zijn.

  De Corylus 'Rode Zellernoot' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast kan het nodig zijn om de plant af en toe te snoeien om de groei te stimuleren.

  De Corylus 'Rode Zellernoot' heeft ongeveer 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en om zijtakken te laten groeien. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan om concurrentie te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Corylus 'Rode Zellernoot' groeien over het algemeen goed in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is voor een optimale groei. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De Corylus 'Rode Zellernoot' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren en hierop het water geven aan te passen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Dit helpt bij de bestuiving en het behoud van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Corylus 'Rode Zellernoot' draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. De plant zorgt voor voedsel en een schuilplaats voor verschillende diersoorten in de tuin. Het helpt bij het creëren van een evenwichtige en gezonde leefomgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden januari en februari. De bloei duurt meestal ongeveer twee weken.

  De Corylus 'Rode Zellernoot' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei en bloei.

  Ja, de noten van de Corylus 'Rode Zellernoot' zijn eetbaar en kunnen rauw of geroosterd gegeten worden. Het is belangrijk om de noten goed te pellen voordat ze gegeten worden. Zorg ervoor dat de noten vrij zijn van schimmel of andere schadelijke stoffen voordat consumptie.

  Ja, door de dichte groei van de bladeren en takken kan deze plant geluid dempend werken. Het beperkt onder andere het geluid van wind en passerend verkeer.

 • De Corylus 'Rode Zellernoot' kan het beste gesnoeid worden in de wintermaanden, wanneer de plant in rust is. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei de takken die elkaar kruisen. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water zodat de plant gedurende de dag kan opdrogen.

  Voor Tuinplanten zoals Corylus 'Rode Zellernoot' is een goed doorlatende potgrond geschikt om te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voeding bevat en niet te nat wordt. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal voor een optimale groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats voldoende beschutting biedt tegen harde wind. Vermijd te natte of te droge grond.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kunt u een dikke laag mulch rond de basis aanbrengen. Daarnaast kunt u beschermende kleding zoals een vliesdoek gebruiken tijdens extreme koude periodes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, snoei indien nodig in de winter. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om jaarlijks organische meststoffen toe te voegen in het voorjaar. Een meststof speciaal voor bladverliezende heesters kan ook worden gebruikt. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en niet in direct contact komt met de stam.

  Mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of compost helpt de grond vochtig te houden, voorkomt onkruidgroei en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Mulchen in het voorjaar zorgt voor een gezonde groei van de plant en kan helpen bij het behouden van de rode kleur van de bladeren. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant gezond te houden.

  De Corylus 'Rode Zellernoot' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Een te zure bodem kan de groei van de plant belemmeren, terwijl een te basische bodem de opname van voedingsstoffen kan verstoren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Corylus 'Rode Zellernoot', kunnen insecticiden op natuurlijke basis worden gebruikt. Ook het regelmatig controleren van de plant op sporen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen bij de bestrijding. Een andere optie is het inzetten van natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen.

 • Omschrijving

  De Corylus 'Rode Zellernoot' is een struik met opvallende rode noten die in het najaar rijpen. De bladeren van deze plant zijn groen en verkleuren in de herfst naar geel en oranje. Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. De 'Rode Zellernoot' kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. Deze plant is ook geschikt voor in een grote pot op het terras of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.