Malus domestica 'Bramley's Seedling'

Malus domestica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Malus domestica 'Bramley's Seedling' is een appelboom met een sterke groei en een opgaande habitus. Het is een van de meest populaire culinaire appelrassen vanwege zijn zure smaak en sappige vruchtvlees, perfect voor het maken van appelmoes en taarten. De appels zijn groot, groen met een rode blos en kunnen erg lang bewaard worden. De boom bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloesems en is zelfbestuivend. De 'Bramley's Seedling' gedijt goed in een zonnige positie en vruchtbare, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Malus domestica 'Bramley's Seedling' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die zijn bladeren verliest tijdens de herfst en winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer bladeren krijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant tijdens vorst te beschermen. De plant kan het beste vorstvrij overwinteren.

  Ja, de Malus domestica 'Bramley's Seedling' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft zonlicht en regelmatig water nodig, en af en toe wat meststoffen. Verder is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien voor een goede groei.

  Een appelboom heeft minstens 4 tot 6 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en vruchten te produceren. Zorg ervoor dat de boom voldoende zonlicht krijgt en niet te dicht op andere bomen of gebouwen staat. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid van de boom te behouden.

  Appelbomen groeien het beste in de volle zon. Een plek met minstens 6-8 uur direct zonlicht per dag is geadviseerd voor een optimale groei en vruchtontwikkeling. In de schaduw kunnen de appelbomen minder goed groeien en minder vruchten produceren.

  De Malus domestica 'Bramley's Seedling' heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger in de grond te voelen.

  Appelbomen staan bekend om hun waardevolle bloesems die bijen aantrekken. Deze bloesems worden bestoven door bijen en vlinders, waardoor de boom vruchten kan produceren. Appelbomen zijn dus zeker vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, appelbomen zoals deze dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgen ze voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden april tot mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Malus domestica 'Bramley's Seedling' houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. De plant zal het best gedijen in een goed doorlatende grond.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in de keuken om jam, taart en andere gerechten mee te maken. Het is echter belangrijk om te weten dat de vruchten van deze plant zuur van smaak zijn en daarom vaak in combinatie met suiker worden verwerkt. Zorg ervoor dat je de vruchten goed wast voordat je ze consumeert.

  Nee, de Malus domestica 'Bramley's Seedling' staat er niet om bekend geluidsdempend te zijn. Deze plant is voornamelijk gekweekt vanwege zijn fruitopbrengst en decoratieve waarde in de tuin.

 • Voor het snoeien van deze fruitboom is het belangrijk om dode, beschadigde of zieke takken te verwijderen. Ook kun je de takken inkorten om de vorm en grootte van de boom te behouden. Snoei in de late winter tot vroege lente voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Malus domestica 'Bramley's Seedling' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht kan vasthouden zonder dat de wortels van de plant gaan rotten. Een mix van potgrond en compost kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Vermijd zure of compacte grond.

  Deze fruitboom gedijt het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats beschut is tegen harde wind om beschadiging van de takken te voorkomen. De boom kan ook goed gedijen in een grote pot op een zonnig terras.

  Het is belangrijk om de plant 's winters te beschermen tegen vorst en harde wind. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of jute. Zorg ervoor dat de wortels ook beschermd zijn tegen de kou.

  Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Snoei de boom in de winter om de vorm en productiviteit te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en eventueel in de zomer. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is gunstig om een laag mulch aan te brengen rondom de basis van deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant vereist een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de plant kan dan niet goed gedijen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te doen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kan je natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kan je regelmatig de plant inspecteren op tekenen van ongedierte en deze direct verwijderen. Daarnaast kan je preventieve maatregelen nemen, zoals het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Malus domestica 'Bramley's Seedling' is een appelboom met een sterke groei en een opgaande habitus. Het is een van de meest populaire culinaire appelrassen vanwege zijn zure smaak en sappige vruchtvlees, perfect voor het maken van appelmoes en taarten. De appels zijn groot, groen met een rode blos en kunnen erg lang bewaard worden. De boom bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloesems en is zelfbestuivend. De 'Bramley's Seedling' gedijt goed in een zonnige positie en vruchtbare, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.