Malus domestica 'Schone van Boskoop'

Malus domestica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Schone van Boskoop' er et æbletræ med en stærk vækst og en bred krone. Æblerne er store og har en gulgrøn farve med en let rødlig nuance på solsiden. Æblerne har en frisk syrlig smag og er velegnede til både frisk konsum og tilberedning i retter. Træet er selvbestøvende og giver en god høst af æbler. 'Schone van Boskoop' er et populært og pålideligt æbletræ til haven eller frugthaven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Malus domestica 'Schone van Boskoop' er ikke stedsegrøn. Det er et løvtræ, der mister sine blade om efteråret. Det er derfor en løvfældende plante.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -25 grader Celsius. Det er således en stærk plante, der er godt rustet mod kolde temperaturer. Sørg dog for lidt beskyttelse under ekstrem frost.

  Ja, planten er generelt ret nemme at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt og give den rette gødning for at fremme god vækst og frugtdannelse. Sørg for tilstrækkeligt sollys og vand til en sund og stærk plante.

  Æbletræet har brug for cirka 4 til 6 meter plads til at vokse og modtage tilstrækkeligt sollys. Det er vigtigt at give træet tilstrækkelig plads til at udvikle sig og opretholde tilstrækkelig luftcirkulation omkring træet. Beskær træet regelmæssigt for at kontrollere væksten og formen af træet.

  'Det er bedst for Malus domestica 'Schone van Boskoop' at vokse i fuld sol. I skyggen kan væksten bremse og frugtproduktionen mindskes. Derfor anbefales det at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Den 'Schone van Boskoop' har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af jordfugtigheden og omgivelsestemperaturen. Det er vigtigt, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodsygdomme. Det anbefales at lade jorden tørre lidt mellem vandingerne.

  Ja, blomsten på denne plante er en vigtig fødekilde for bier og sommerfugle. Det tiltrækker disse insekter med sin nektar og pollen, som de kan samle. Det er derfor et godt valg til en have for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Æbletræer er generelt gode for biodiversiteten, fordi de producerer blomster, der tiltrækker bestøvende insekter. Træets frugter fungerer som fødekilde for fugle og andre dyr. Derudover kan æbletræer fungere som skjulested for forskellige typer af organismer.

  Denne plante blomstrer i april og maj måneder, og blomstringen varer i gennemsnit 7 til 10 dage.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, især i tørre perioder. Det er vigtigt at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol og varme.

  Ja, frugterne af denne plante, bedre kendt som Boskoop æblet, er spiselige. Denne æble er kendt for sin sure smag og faste struktur og bruges ofte til at lave æblemos og æblekage.

  Ja, bladene og grenene på Malus domestica 'Schone van Boskoop' kan dæmpe lyd lidt på grund af deres tætte struktur. Dette kan hjælpe med at reducere lyde i miljøet, men det vil ikke være fuldstændig lyddæmpende som isoleringsmateriale. Generelt anbefales det at bruge andre specifikke lyddæmpende materialer for bedre resultater.

 • For at forbedre frugtudbyttet er det bedst at beskære æbletræet om vinteren. Fjern dødt træ og tynd ud i grenene for at fremme luft- og lyscirkulation. Hold en åben vækststruktur for at forebygge sygdomme.

  Planten skal have regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Sørg for at give vand ved plantens base og undgå at våde bladene for at forhindre svampesygdomme.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden holder tilstrækkeligt med fugt, men ikke bliver for våd. Brug eventuelt gødning for at opnå den bedste vækst og blomstring af denne haveplante.

  Den Schone van Boskoop trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for en pH-værdi mellem 6,0 og 6,5 og undgå for våd eller for sur jord. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne æbletræ trives bedst på et solrigt sted med frugtbar, veldrænet jord. Beskyt træet mod kraftig vind og sørg for, at jorden ikke er for våd. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Haveplanter, der er følsomme over for frost, kan beskyttes med et lag muld eller halm omkring plantens base. Det er også muligt at beskytte planten med en speciel vinterhætte eller fleeceklud. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten sætter ind, da tørke gør planten mere følsom over for frostskader.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten årligt om vinteren for at fremme sund vækst. Gød planten om foråret for en god høst.

  Det anbefales at tilføje organisk gødning til haveplanter om foråret for at fremme vækst og blomstring. Det er vigtigt at vælge den rigtige sammensætning af gødning baseret på plantens behov. Overgødskning bør undgås for at forhindre rodforbrænding.

  Mulching hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudtsvækst og forbedre jordkvaliteten omkring denne frugttræ. Et lag at organisk materiale, som f.eks. træflis eller kompost, er velegnet til mulching. Påfør mulchen om foråret og fjern den om efteråret.

  Den ideelle jord pH for Malus domestica 'Schone van Boskoop' ligger mellem 6,0 og 6,5. En for sur eller for basisk jord kan føre til problemer i vækst og udvikling af planten. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og justere den hvis nødvendigt.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som æbletræer kan biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller rovmider anvendes. Fjern regelmæssigt døde blade og grene for at forebygge skadedyr og sørg for god luftcirkulation for at bekæmpe svampe. Hvis skadedyrene alligevel øges, bør du overveje brugen af ​​insekticider, men vær forsigtig med kemiske midler og læs altid instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  'Schone van Boskoop' er et æbletræ med en stærk vækst og en bred krone. Æblerne er store og har en gulgrøn farve med en let rødlig nuance på solsiden. Æblerne har en frisk syrlig smag og er velegnede til både frisk konsum og tilberedning i retter. Træet er selvbestøvende og giver en god høst af æbler. 'Schone van Boskoop' er et populært og pålideligt æbletræ til haven eller frugthaven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.