Malus domestica 'Yellow Transparent'

Malus domestica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Malus domestica 'Yellow Transparent' er et æbletræ med en kompakt vækstform og en pyramideformet form. Frugterne på dette træ er af en bleg gul farve og har en saftig og sød smag. Æblerne er ret store og kan høstes tidligt på sæsonen, normalt i juli eller august. 'Yellow Transparent' er en selvbestøvende æbletræ og trives godt i sollys og fugtig, veldrænet jord. Denne plante er også modstandsdygtig over for sygdomme og skadedyr, hvilket gør den til et populært valg for haveejere og frugtavlere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Malus domestica 'Yellow Transparent' er ikke en stedsegrøn plante. Denne haveplante taber sine blade om efteråret og blomstrer kun om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Det anbefales at beskytte planten om vinteren med anti-rodnet eller blade.

  Ja, Malus domestica 'Yellow Transparent' er generelt en let plante at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding, årlig beskæring og lejlighedsvis gødning. Det er vigtigt at beskytte planten mod sygdomme og skadedyr.

  Æbletræet har brug for cirka 3 til 4 meters plads for at vokse godt og modtage tilstrækkeligt sollys. Sørg for, at træet har tilstrækkelig luftcirkulation og ikke står for tæt på andre planter. Det er vigtigt at beskære træet regelmæssigt for at bevare formen og sundheden.

  'Malus domestica' Yellow Transparent' trives bedst i fuld sol. I skyggen vil plantens vækst muligvis blive langsommere, og udbyttet af frugterne kan mindskes. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. I gennemsnit bør planten have vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig.

  Ja, Malus domestica 'Yellow Transparent' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et populært frugttræ til haven på grund af de smukke blomster og de lækre æbler, det producerer.

  De Malus domestica 'Yellow Transparent' er et frugttræ, der tiltrækker insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Blomsterne bestøves af bier og sommerfugle, hvilket hjælper med at formere andre planter. Træet giver også ly og mad til fugle og små dyr.

  Planten blomstrer i april og maj måneder, og blomstringen varer cirka to til tre uger.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under perioder med skarpt sollys. For optimal vækst og blomstring anbefales det at gøde planten regelmæssigt.

  Ja, frugterne fra denne plante er spiselige og bruges ofte til at lave æblemos og gelé. Det er en velkendt æblesort, der også kan spises frisk. Sørg dog for, at æblerne er modne, inden du spiser dem.

  Ja, æbletræer generelt har blade, der kan absorbere lyd og hjælpe med at dæmpe støj. Denne egenskab kan derfor også gælde for 'Yellow Transparent' variationen. At placere dette træ i haven kan hjælpe med at reducere omgivende støj.

 • For at fremme plantens vækst og blomstring anbefales det at beskære sent om vinteren eller tidligt om foråret. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og tynd ud i planten for at fremme lys- og luftcirkulation. Beskær også årligt for at fremme formen og frugtproduktionen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand planten helst om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Malus domestica 'Yellow Transparent' trives bedst i fugtig og veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden har tilstrækkelige næringsstoffer til en god vækst og blomstring. Undgå at bruge for tung pottemuld, da det kan føre til problemer med rødderne.

  For haveplanter er det vigtigt, at jorden er godt drænet og har en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og bliver regelmæssigt gødet. En løs, luftig jord er ideel til en god rodudvikling og sund vækst af planten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind for at undgå skader. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder.

  Om vinteren kan det være en god idé at beskytte planten mod kulden ved at lægge muld omkring rødderne. Du kan også binde frostfølsomme grene sammen for at beskytte dem. Sørg for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig og ikke udtørrer i kolde perioder.

  Planten kræver en solrig placering med fugtig, veldrænet jord. Beskær årligt om vinteren for at bevare plantens form og sundhed. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  For at fremme en sund vækst og frugtudvikling kan denne plante gødes med en afbalanceret gødning om foråret. Organisk gødning kan anvendes til langvarig ernæring. Gød ikke planten for meget, overskud kan forårsage skade.

  Det er gunstigt at mulche 'Yellow Transparent' med organisk materiale for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Mulch hjælper også med at opretholde en ensartet temperatur omkring rodzonen, hvilket er gavnligt for planten. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger op ad stammen for at forhindre råd.

  Den ideelle jordbundsurin for denne plante er neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En veldrænet jord er vigtig for sund vækst og udvikling af planten. Det anbefales at kontrollere pH-værdien af jorden regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr hos Haveplanter kan du bruge naturlige fjender som marihøner og snyltehvepse. Derudover kan du også bruge neemolie eller pyrethrum som naturlige insektmidler. Sørg også for en god jordkvalitet og tilstrækkelig luftcirkulation for at holde planten sund og minimere risikoen for sygdomme.

 • Beskrivelse

  Den Malus domestica 'Yellow Transparent' er et æbletræ med en kompakt vækstform og en pyramideformet form. Frugterne på dette træ er af en bleg gul farve og har en saftig og sød smag. Æblerne er ret store og kan høstes tidligt på sæsonen, normalt i juli eller august. 'Yellow Transparent' er en selvbestøvende æbletræ og trives godt i sollys og fugtig, veldrænet jord. Denne plante er også modstandsdygtig over for sygdomme og skadedyr, hvilket gør den til et populært valg for haveejere og frugtavlere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.