Prunus persica 'Amsden'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus persica 'Amsden' er en lille til mellemstor ferskentræ med en kompakt vækstform. Bladene er langstrakte og mørkegrønne. Træet producerer mellemstore, saftige ferskner med en rødlig-gul farve og sød smag. Frugterne modnes tidligt på sæsonen, som regel i juli. 'Amsden' er en selvbestøvende sort og kan trives godt i tempererede klimaer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Prunus persica 'Amsden' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om efteråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er vinterhård op til cirka -15 grader Celsius.

  Ja, Prunus persica 'Amsden' er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Denne haveplante har primært brug for regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys. Det er vigtigt at beskære planten lejlighedsvis for at bevare formen og sundheden.

  Prunus persica 'Amsden' har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand til andre planter, så rødderne kan sprede sig godt. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Pærer foretrækker fuld sollys for optimal vækst og frugtdannelse. I skyggen vil de vokse dårligere og producere færre frugter. Det anbefales derfor at plante dem i fuld sol.

  Prunus persica 'Amsden' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at kontrollere jorden grundigt, før du giver vand for at undgå, at rødderne bliver for våde. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig mellem vandingerne.

  Ja, blomsterne på Prunus persica 'Amsden' er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres nektar og duft. Dette gør planten til et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse bestøvere.

  Prunus persica 'Amsden', en fersken træ, bidrager til biodiversiteten ved at tilbyde mad og skjulesteder til fugle og insekter. Tiltrækning af bestøvere som bier bidrager også til biodiversiteten i haven. Træets bladtag kan også give beskyttelse til andre planter og dyr.

  Prunus persica 'Amsden' blomstrer i marts og april måneder. Blomstringen varer cirka to uger.

  Ja, Prunus persica 'Amsden' kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at sikre en god vækst og blomstring. I fuld sol vil planten udvikle sig optimalt og producere smukke blomster og frugter.

  Ja, frugterne fra denne plante er spiselige og bliver ofte spist friske eller brugt i retter som syltetøj eller tærte. Det er vigtigt kun at spise de modne frugter og undgå at spise frøene, da de kan være giftige. Det er også muligt at konservere frugterne ved at tørre dem eller sylte dem.

  Ja, bladene på denne plante kan absorbere lydbølger og hjælpe med at reducere støjgener. Det er et godt valg, hvis du leder efter en plante, der kan hjælpe med lyddæmpning i din have.

 • Denne plante skal beskæres årligt efter blomstring for at bevare formen og størrelsen. Beskær døde eller beskadigede grene og tynd planten ud for at sikre god luftcirkulation. Undgå at beskære under frostperioder for at undgå skader.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden drænerer godt for at forhindre rodgødning. Undgå vandpytter omkring planten.

  Denne plante har brug for veldrænet pottemuld for at absorbere vandet godt og lade det løbe væk. Sørg for en nærende pottemuld med tilstrækkeligt organisk materiale til en god vækst. Kontroller regelmæssigt jordfugtigheden og giv vand efter behov.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for sur, en neutral pH-værdi er mest passende. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt og gøde den efter behov.

  Planten trives bedst på en solrig placering med frugtbar, veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at brede sig, og får tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård vind og frost.

  Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren med f.eks. et tykt lag muld eller en beskyttelsesduk. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod den kolde vind. Husk at fjerne beskyttelsen om foråret for at lade planten vokse sundt igen.

  Denne plante skal beskæres regelmæssigt for at bevare formen og størrelsen. Sørg for tilstrækkelig vand og gødning i vækstsæsonen. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  Have brug for regelmæssig gødskning med organiske gødninger for at forblive sunde og vokse godt. Det er vigtigt at give den rigtige mængde næringsstoffer og undgå overgødskning, hvilket kan skade planten. Brug gerne gødninger, der er specielt sammensat til haveplanter.

  At mulche omkring planten hjælper med at undertrykke ukrudtsvækst og holde på fugt i jorden, hvilket er gavnligt for rødderne. Brug organisk mulch materiale som barkflis eller kompost for optimale resultater. Sørg for, at mulchlæg ikke ligger direkte op ad plantens stamme for at undgå skimmel- og rådningsproblemer.

  Jorden til Haveplanter bør have en pH-værdi på ca. 6,5 til 7 for optimal vækst. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur, da det kan hæmme optagelsen af næringsstoffer. Det er en god idé at måle jordens pH-værdi lejlighedsvis og om nødvendigt korrigere den med kalk.

  Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere bladene og grenene af planten for tegn på skadedyr som bladlus, spindemider og larver. For at bekæmpe disse skadeinsekter kan naturlige fjender som mariehøns bruges, eller der kan anvendes økologiske bekæmpelsesmidler. Det er også en god idé at holde planten sund og stærk ved at sørge for tilstrækkelig ernæring og vand.

 • Beskrivelse

  Prunus persica 'Amsden' er en lille til mellemstor ferskentræ med en kompakt vækstform. Bladene er langstrakte og mørkegrønne. Træet producerer mellemstore, saftige ferskner med en rødlig-gul farve og sød smag. Frugterne modnes tidligt på sæsonen, som regel i juli. 'Amsden' er en selvbestøvende sort og kan trives godt i tempererede klimaer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.