Prunus cerasus Meikers

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus cerasus Meikers is een variëteit van de zoete kers en staat bekend om zijn hoge opbrengst aan sappige vruchten. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 4-6 meter en heeft een compacte groeiwijze. De Meikers heeft witte bloesems in het voorjaar en produceert rode kersen die perfect zijn voor vers gebruik of verwerking tot jam of sap. Deze kersenboom gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende, vruchtbare grond. De Prunus cerasus Meikers is zelfbestuivend en kan dus alleen geplant worden in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Prunus cerasus Meikers is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest in de herfst zijn bladeren en is in de winter kaal.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen lage temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven is voldoende. Snoei indien nodig om de vorm te behouden.

  De plant heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de wortels om zich uit te kunnen strekken. Plant de plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder optimaal zijn en kan de plant minder bloemen en vruchten produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast optreedt. Het is aanbevolen om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven.

  De bloemen van de plant zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectar en stuifmeel. Hierdoor kan de plant helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een goede keuze voor tuinliefhebbers die de habitat voor bestuivers willen ondersteunen.

  De Prunus cerasus Meikers is goed voor biodiversiteit. Het trekt bestuivers aan met zijn bloemen en vogels met zijn vruchten. Het zorgt zo voor een gevarieerde flora en fauna in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloesem blijft ongeveer twee weken aan de boom.

  De Prunus cerasus Meikers kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ook voor goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt om jam, sap, en gebak te maken. Het is belangrijk om de vruchten rijp te plukken voor het beste smaakresultaat. Wees voorzichtig met de pitjes, deze zijn niet eetbaar.

  Ja, de Prunus cerasus Meikers heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen in een tuinomgeving. Het kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld verkeer of buren te verminderen. Echter, het is geen volledig geluidsdempend materiaal zoals bijvoorbeeld een geluidsmuur.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om deze na de bloei te snoeien. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit indien nodig. Snoei altijd met scherpe, schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste potgrond die goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Een potgrond speciaal voor tuinplanten kan hierbij uitkomst bieden. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De Tuinplanten groeit het beste in een goed doorlatende bodem met een neutrale zuurgraad. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen.

  De Prunus cerasus Meikers groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, bij voorkeur licht zuur en vochthoudend. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om je plant te beschermen tegen de winterkou, is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Ook kan je een jute of vliesdoek over de plant leggen voor extra isolatie. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  Snoei de plant jaarlijks na de vruchtdracht om de vorm te behouden en ziektes te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik in het voorjaar een organische meststof en herhaal dit in de zomer indien nodig. Let op de specifieke behoeften van de plant en gebruik de juiste meststoffen voor een optimale groei en bloei.

  Mulchen wordt aanbevolen om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels van de plant te beschermen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt geplaatst om verstikking te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten geldt dat ze het beste gedijen in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bodemverbeteraars zoals tuinturf of kalk. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te meten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant kan last hebben van bladluis en spint. Om deze plagen te bestrijden, kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten inzetten. Ook regelmatig controleren op symptomen en indien nodig behandelen met milieuvriendelijke insecticiden kan helpen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Prunus cerasus Meikers is een variëteit van de zoete kers en staat bekend om zijn hoge opbrengst aan sappige vruchten. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 4-6 meter en heeft een compacte groeiwijze. De Meikers heeft witte bloesems in het voorjaar en produceert rode kersen die perfect zijn voor vers gebruik of verwerking tot jam of sap. Deze kersenboom gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende, vruchtbare grond. De Prunus cerasus Meikers is zelfbestuivend en kan dus alleen geplant worden in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.