Prunus avium Hedelfinger

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus avium Hedelfinger is een fruitboom met een piramidale vorm en een maximale hoogte van ongeveer 6 meter. Hij produceert sappige, zoete kersen die donkerrood van kleur zijn en een heerlijke smaak hebben. De bladeren van deze boom zijn ovalen en frisgroen van kleur. De bloesems bloeien in het voorjaar en trekken bestuivers zoals bijen aan. De Prunus avium Hedelfinger gedijt het beste in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren in de wintermaanden zullen verdwijnen. Het is een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Overwinteren op een beschutte plek kan ook helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen regelmatig water geven en snoeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele ziekten en plagen. Over het algemeen zijn Tuinplanten geschikt voor beginnende tuiniers vanwege hun eenvoudige onderhoudsbehoeften.

  De Prunus avium Hedelfinger heeft ongeveer 5 tot 8 meter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tot andere planten en structuren te houden om optimale groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Prunus avium Hedelfinger groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk om hem voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In diepere schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen er minder bloemen en vruchten gevormd worden.

  Tuinplanten hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de grond nog vochtig genoeg is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die het produceert. Het trekt deze bestuivers aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een vlindertuin.

  Deze plant is goed voor biodiversiteit, aangezien het bloemen produceert die bestuivers aantrekken, zoals bijen en vlinders. Ook kunnen vogels profiteren van de vruchten die de plant produceert. Het is dus een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het ondersteunen van verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt normaal gesproken zo'n 2 tot 3 weken.

  Ja, de Prunus avium Hedelfinger kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke, zonminnende tuinplant die goed gedijt in een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende water bij warme temperaturen om uitdroging te voorkomen.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak vers gegeten of gebruikt in jams en desserts. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen voordat ze geconsumeerd worden. Let wel op dat alleen de vruchten eetbaar zijn en de rest van de plant giftig kan zijn.

  Ja, de Prunus avium Hedelfinger heeft bladeren die geluid kunnen dempen. Planten in het algemeen kunnen geluid absorberen en bijdragen aan een stillere omgeving. Het kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen.

 • Het snoeien van de plant wordt best in de zomer uitgevoerd om de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om licht en lucht te laten doordringen. Snoei de plant regelmatig om een gezonde groei te bevorderen.

  De Tuinplanten hebben matig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef water bij de wortels om schimmelziekten te voorkomen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus controleer regelmatig of de grond nog vochtig is.

  De Tuinplanten gedijen goed in een luchtige potgrond die voldoende voedingsstoffen bevat. Het is belangrijk dat de potgrond goed doorlatend is, zodat overtollig water makkelijk weg kan lopen. Een mix van universele potgrond met wat extra compost kan een goede basis vormen voor de Tuinplanten.

  De Prunus avium Hedelfinger gedijt het best in een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge grond voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en licht zuur tot neutraal. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals de Prunus avium Hedelfinger kunnen baat hebben bij winterbescherming met mulch of een beschermhoes om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is en vermijd het gebruik van kunstmest in de wintermaanden. Bescherm de plant tegen harde wind en zware sneeuwval om de takken te beschermen.

  De plant moet jaarlijks gesnoeid worden om de vorm te behouden en de productie van fruit te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en geef de plant voldoende water tijdens droge periodes. Mulch de grond rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan bemesting met organische meststoffen in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor bloeiende planten.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met mulch, zoals bladeren, stro of compost. Dit helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om wortelrot te voorkomen.

  De Prunus avium Hedelfinger gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen de 6 en 7. Een goede zuurgraad zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen en bevordert de groei van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, spintmijten en larven van de pruimenmot. Om deze plagen te bestrijden kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of roofdieren zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Het regelmatig controleren van de plant op symptomen van plagen kan helpen om vroegtijdig in te grijpen.

 • Omschrijving

  De Prunus avium Hedelfinger is een fruitboom met een piramidale vorm en een maximale hoogte van ongeveer 6 meter. Hij produceert sappige, zoete kersen die donkerrood van kleur zijn en een heerlijke smaak hebben. De bladeren van deze boom zijn ovalen en frisgroen van kleur. De bloesems bloeien in het voorjaar en trekken bestuivers zoals bijen aan. De Prunus avium Hedelfinger gedijt het beste in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.