Prunus avium 'Schneider's Sp?te Knorpelkirsche'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus avium 'Schneider's Späte Knorpelkirsche' er en kirsebærtræsort kendt for sin sene høstperiode. Træet producerer mellemstore, faste kirsebær med en sød og saftig smag. 'Schneider's Späte Knorpelkirsche' er en selvbestøvende sort, der trives godt i solrige områder med frugtbar jord. Kirsebærtræet kan nå en højde på omkring 5-6 meter og blomstrer om foråret med smukke hvide blomster. Det er et populært valg til haver på grund af dets lækre frugter og attraktive blomstrer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Prunus avium 'Schneider's Sp?te Knorpelkirsche' er ikke stedsegrøn og taber sine blade om efteråret. Det er en haveplante, der er kendetegnet ved sine smukke blomster og frugter. Det er derfor en løvfældende plante.

  Prunus avium 'Schneider's Späte Knorpelkirsche' er hårdfør op til ca. -20 grader Celsius. Denne havplante kan derfor modstå kolde temperaturer og er velegnet til vores klima. Det er vigtigt at beskytte planten godt i hård frost.

  Denne haveplante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i forskellige jordtyper. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og beskære den for at sikre en sund vækst. Det er en vinterhårdfør plante, der ikke er særlig følsom over for sygdomme og skadedyr.

  Prunus avium 'Schneider's Späte Knorpelkirsche' har brug for cirka 4 til 8 meter plads til at vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig sollys og fugtig jord. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at bevare formen og væksten.

  Prunus avium 'Schneider's Sp?te Knorpelkirsche' trives bedst i fuld sol, men kan også klare sig godt i halvskygge. I skyggen vil væksten dog være langsommere, og planten kan muligvis producere færre blomster og frugter. Generelt anbefales det derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Prunus avium 'Schneider's Späte Knorpelkirsche' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Generelt anbefales det at give planten vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at oversvømme den.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Dette kan hjælpe med bestøvningen og bevarelsen af biodiversiteten i haven.

  Ja, som frugttræ bidrager det til biodiversiteten ved at tiltrække bier og andre bestøvere. Derudover tilbyder træet også skjul- og redeplads for fugle og andre dyr i haven. At tilføje forskellige plantearter fremmer den samlede biodiversitet i haven.

  Denne plante blomstrer i april og maj måneder, og blomstringen varer cirka to uger.

  Denne plante tåler godt fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Det anbefales at placere planten i fuld sol for optimal vækst og blomstring.

  Ja, frugterne fra denne plante er spiselige og bliver som regel spist friske eller brugt i syltetøj og desserter. Det er vigtigt at kontrollere, om frugterne er modne og sikre at spise, inden du spiser dem.

  Ja, bladene og grenene på denne plante har en lyddæmpende effekt. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i haven. Det er dog ikke en fuldstændig lydisolering.

 • For at holde planten sund er det vigtigt at fjerne døde eller beskadigede grene regelmæssigt. Beskær om vinteren eller tidlig forår for at forhindre blødning. Prøv at bevare plantens naturlige form ved kun at beskære hvis det er nødvendigt.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver jævnt fugtig, men ikke for våd. Undgå at vande under frostperioder for at forhindre rodødsel.

  Prunus avium 'Schneider's Sp?te Knorpelkirsche' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug gerne pottemuld til frugttræer eller almindelig pottemuld blandet med kompost.

  Prunus avium 'Schneider's Späte Knorpelkirsche' trives bedst i veldrænet, frugtbar jord. En jord, der er let sur til neutral, er ideel til denne plante. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer og undgå vandoversvømmelse for at fremme vækst og blomstring.

  Denne plante har brug for en placering i fuld sol til delvis skygge. Sørg for en veldrænet jord, der ikke er for våd. Beskyt planten mod hård vind.

  For at beskytte planten mod de kolde vintermåneder anbefales det at lægge et lag muld rundt om plantens base. Derudover kan du beskære planten om efteråret for at fremme væksten og mindske risikoen for frostskade. Sørg også for at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frostdage begynder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i godt drænet jord på et solrigt sted. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at fremme væksten og bevare formen. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Haveplanter som denne kirsebærsort har generelt gavn af regelmæssig gødning. Det anbefales at tilføje organisk gødning om foråret og eventuelt gøde om sommeren. Sørg for, at gødningen indeholder tilstrækkelige mængder af nitrogen, fosfor og kalium for en sund vækst og blomstring.

  Mulch kan påføres rundt om basen af denne plante for at holde på fugt, undertrykke ukrudt og beskytte jorden mod ekstreme temperaturer. Det anbefales at bruge organisk materiale som blade, halm eller kompost som mulch. Sørg for, at mulchlaget ikke påføres direkte mod plantens stamme for at undgå kvælning.

  Haveplantene foretrækker en jord med en neutral surhedsgrad (pH på cirka 6 til 7). Det er vigtigt at sørge for god dræning og tilstrækkelige næringsstoffer i jorden. Før du planter planten, kan det være nyttigt at teste jordens surhedsgrad.

  Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for skadedyr som bladlus, spindemider og billelarver. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan hjælpe med bekæmpelsen af disse skadedyr. Ikke-kemiske metoder som at ryste skadedyrene af planten og bruge naturlige olier kan også være effektive.

 • Beskrivelse

  Prunus avium 'Schneider's Späte Knorpelkirsche' er en kirsebærtræsort kendt for sin sene høstperiode. Træet producerer mellemstore, faste kirsebær med en sød og saftig smag. 'Schneider's Späte Knorpelkirsche' er en selvbestøvende sort, der trives godt i solrige områder med frugtbar jord. Kirsebærtræet kan nå en højde på omkring 5-6 meter og blomstrer om foråret med smukke hvide blomster. Det er et populært valg til haver på grund af dets lækre frugter og attraktive blomstrer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.