Prunus domestica 'Reine-Claude d'Oullins'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus domestica 'Reine-Claude d'Oullins' is een pruimenboom met een middelgrote groeikracht en een compacte groeivorm. De vruchten zijn middelgroot, rond en hebben een groengele huid met een roodachtige blos. De vruchten zijn sappig en zoet van smaak en ze worden gebruikt voor vers gebruik, in jams en bij het maken van desserts. Deze pruimenboom bloeit in het voorjaar met mooie witte bloesems en is geschikt voor zowel de volle grond als in potten op het terras. De 'Reine-Claude d'Oullins' is zelfbestuivend en kan dus alleen geplant worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Prunus domestica 'Reine-Claude d'Oullins' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw uit. Het is een deciduous plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. In de winterperiode kunnen beschermende maatregelen zoals inpakken of afdekken nodig zijn.

  De Prunus domestica 'Reine-Claude d'Oullins' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef de plant regelmatig water. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De pruimenboom heeft voldoende ruimte nodig om zich te ontwikkelen, plant hem minimaal 4 meter van andere bomen vandaan. Zorg ervoor dat de boom niet te dicht bij gebouwen staat. De pruimenboom heeft ruimte nodig om zonlicht en lucht te ontvangen voor gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is niet ideaal om in de volledige schaduw te staan, omdat dit de groei en bloei kan belemmeren. Zorg voor minimaal 4 tot 6 uur direct zonlicht per dag voor optimale groei.

  De Prunus domestica 'Reine-Claude d'Oullins' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Let op verkleuring van de bladeren, dit kan duiden op te veel of te weinig water.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en zoetige geur. Het is dus een goede keuze voor een tuin waar je deze nuttige bestuivers wilt aantrekken.

  Tuinplanten zoals de pruimenboom dragen bij aan de biodiversiteit doordat ze voedsel en schuilplaatsen bieden voor verschillende insecten, vogels en andere dieren. Ze kunnen helpen om de natuurlijke balans in de tuin te behouden en de diversiteit van planten en dieren te ondersteunen. Het is belangrijk om ook andere planten en bloemen te combineren om de biodiversiteit te vergroten en een gezonde leefomgeving te creëren.

  Deze pruimenboom bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, de Reine-Claude d'Oullins pruimenboom houdt van een zonnige standplaats en kan dus goed tegen de volle zon. Hierdoor zal de plant goed groeien en vruchten produceren. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt voor het maken van jam, compote of desserts. Het is belangrijk om te weten dat de vruchten rijp moeten zijn voordat ze gegeten worden. Het is raadzaam om de vruchten te consumeren die geteeld zijn in een tuinomgeving en niet in het wild.

  Ja, veel tuinplanten helpen geluid te dempen door geluidstrillingen op te vangen en te absorberen. Het planten van dichte hagen en struiken kan ook helpen bij geluidsdemping rondom je tuin. Het toevoegen van planten met grote bladeren of dichte bladerdaken kan ook helpen om geluid te blokkeren.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide takken weg om de groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele dode of zieke takken. Snoei in de wintermaanden als de plant in rust is.

  De pruimenboom houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme perioden. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Een licht zuur tot neutraal pH-niveau is ideaal voor deze plant.

  De Prunus domestica 'Reine-Claude d'Oullins' gedijt het beste in goed doorlatende, voedselrijke grond. De bodem dient neutraal tot licht zuur te zijn en mag niet te nat worden. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Prunus domestica hebben in de winter extra bescherming nodig om vorstschade te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met bladeren, stro of vliesdoek. Ook is het belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes regelmatig te controleren en indien nodig extra bescherming te bieden.

  De plant heeft regelmatig water en voeding nodig tijdens de groeiperiode. Snoei jaarlijks in de winter om de vorm en de gezondheid van de plant te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Prunus domestica 'Reine-Claude d'Oullins' kunnen in het voorjaar bemest worden met een organische meststof voor fruitbomen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen, zodat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en vruchtontwikkeling. Overbemesting kan leiden tot problemen zoals verbranding van de wortels.

  Mulch de grond rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost. Voeg jaarlijks een laag mulch toe in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Er zijn verschillende natuurlijke methoden om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het planten van companion plants die insecten afweren. Ook het regelmatig controleren van de planten op tekenen van plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

 • Omschrijving

  Prunus domestica 'Reine-Claude d'Oullins' is een pruimenboom met een middelgrote groeikracht en een compacte groeivorm. De vruchten zijn middelgroot, rond en hebben een groengele huid met een roodachtige blos. De vruchten zijn sappig en zoet van smaak en ze worden gebruikt voor vers gebruik, in jams en bij het maken van desserts. Deze pruimenboom bloeit in het voorjaar met mooie witte bloesems en is geschikt voor zowel de volle grond als in potten op het terras. De 'Reine-Claude d'Oullins' is zelfbestuivend en kan dus alleen geplant worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.