Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches'

Pyrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' is een perenboom met een piramidale groeiwijze en een maximale hoogte van ongeveer 4-6 meter. De vruchten zijn groot, sappig en zoet van smaak en hebben een geelgroene schil met roodachtige blos. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloesems die veel bijen en andere bestuivers aantrekken. Het is een zelfbestuivende soort, maar kan ook profiteren van kruisbestuiving met andere perenbomen. 'Bonne Louise d'Avranches' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal afvallen in de herfst en in de winter kaal zijn. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant 'Bonne Louise d'Avranches' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om bij lagere temperaturen extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

  De Bonne Louise d'Avranches is over het algemeen zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant regelmatig water krijgt en voldoende zonlicht heeft, zal hij goed gedijen in de tuin. Af en toe snoeien is aanbevolen om de groei en vorm van de plant te behouden.

  De Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien, bloeien en vruchten te produceren. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Tuinplanten, zoals perenbomen, groeien het beste in de volle zon. Een beetje schaduw kan geen kwaad, maar te veel kan de groei belemmeren en de vruchtvorming beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige omgeving te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en hierdoor insecten aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin en zorgt voor biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen heeft die bijen en vlinders aantrekken. Daarnaast biedt het fruit voedsel voor vogels en andere dieren. Het zorgt dus voor een divers ecosysteem in de tuin.

  De "Bonne Louise d'Avranches" bloeit in april en mei en de bloei duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zonlicht. Het is geschikt voor een zonnige standplaats in de tuin. Het gedijt goed in de volle zon.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak vers gegeten of verwerkt in gerechten. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen en te controleren op eventuele beschadigingen voordat je ze consumeert.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen door middel van zijn bladeren en takken. Het kan helpen om het geluid in de omgeving te verminderen. Het is echter geen volledige geluidsisolatie.

 • Voor het snoeien van deze plant is het aan te raden om dit te doen na de oogst in de zomer of vroeg in de herfst. Verwijder beschadigde, dode of zieke takken en snoei de takken die te dicht op elkaar groeien. Pas op met snoeien in perioden met vorst, dit kan de plant beschadigen.

  De 'Bonne Louise d'Avranches' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant water aan de basis, niet over de bladeren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende bodem nodig. Zorg voor een vochtige, vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde. Vermijd zure grond en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De standplaats van deze plant is zonnig tot licht beschaduwd. Het is belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig.

  In de winter is het raadzaam om deze plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei de plant pas in het voorjaar om vorstschade te voorkomen.

  De plant vereist jaarlijks snoeien om gezond te blijven. Verwijder dode takken en dun de kroon uit om licht en lucht door te laten. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De plant heeft in het voorjaar bemesting nodig met een meststof voor fruitbomen. Gebruik een organische meststof met een hoog kaliumgehalte om de vruchtvorming te stimuleren. Bemest de plant bij voorkeur rondom de wortelzone en vermijd bemesting in de late herfst en winter.

  Het is gunstig om een mulchlaag aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. De mulchlaag kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Bonne Louise d'Avranches groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad (pH 5,5-7). Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte op tuinplanten te bestrijden, waaronder het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, en het plaatsen van fysieke barrières, zoals insectengaas. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie, worden ingezet tegen ongedierte op tuinplanten. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook een belangrijke preventieve maatregel.

 • Omschrijving

  De Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' is een perenboom met een piramidale groeiwijze en een maximale hoogte van ongeveer 4-6 meter. De vruchten zijn groot, sappig en zoet van smaak en hebben een geelgroene schil met roodachtige blos. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloesems die veel bijen en andere bestuivers aantrekken. Het is een zelfbestuivende soort, maar kan ook profiteren van kruisbestuiving met andere perenbomen. 'Bonne Louise d'Avranches' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.