Pyrus communis 'Clapp's Favourite'

Pyrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pyrus communis 'Clapp's Favourite' is een perenboom cultivar met een opgaande groeiwijze en een ronde kroon. De vruchten van deze boom zijn groot en hebben een groene tot gele kleur met een rode blos aan de zonzijde. De peren zijn sappig en zoet van smaak en kunnen in augustus geoogst worden. Deze boom is zelfbestuivend en heeft dus geen andere perenboom in de buurt nodig om vruchten te produceren. Pyrus communis 'Clapp's Favourite' gedijt het beste in een zonnige standplaats en vruchtbare, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pyrus communis 'Clapp's Favourite' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden.

  De Pyrus communis 'Clapp's Favourite' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen vorst en lage temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Deze plant heeft gemiddeld onderhoud nodig en is over het algemeen makkelijk te verzorgen. Zorg voor voldoende vocht en zonlicht, en snoei regelmatig om de vorm te behouden. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  De Pyrus communis 'Clapp's Favourite' heeft minstens 4 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Plant de struik niet te dicht bij andere planten of obstakels.

  Pyrus communis 'Clapp's Favourite' groeit het best in volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei en vruchtzetting verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft. Controleer regelmatig de grond en geef water indien nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Dit zorgt voor bestuiving en helpt bij het behouden van biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor insecten en andere bestuivers.

  Pyrus communis 'Clapp's Favourite' is gunstig voor biodiversiteit vanwege de nectar en stuifmeel die het levert aan bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. Daarnaast kunnen vogels zoals merels en lijsters profiteren van de vruchten van deze plant. Tenslotte draagt de plant bij aan een gevarieerde tuin waar verschillende soorten leven kunnen gedijen.

  De bloeitijd van deze plant is in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg daarnaast voor een beschutte plek tegen harde wind.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak vers gegeten, gebruikt in salades of verwerkt in jams en desserts. Het is belangrijk om de vruchten te plukken als ze rijp zijn voor de beste smaak.

  Ja, perenbomen hebben een dichte bladerkroon die geluid enigszins kan dempen. Planten in het algemeen hebben ook het vermogen om geluidstrillingen op te vangen en te verminderen. Deze eigenschap kan bijdragen aan een geluidsdempend effect in de omgeving van de plant.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in de late winter of vroege lente om de vorm en structuur te behouden. Verwijder eventuele dode, beschadigde of kruisende takken en dun de plant uit om licht en lucht door te laten. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond geschikt voor fruitbomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch rond de wortels aan te brengen en de plant in te pakken met een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt in de winter, aangezien uitdroging kan optreden door de kou. Het is raadzaam om de plant in een beschutte plek te plaatsen en te voorkomen dat er ophoping van sneeuw op de takken ontstaat.

  De plant gedijt het best in vruchtbare, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en voorkom ziektes door regelmatige inspecties en behandelingen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor een goede groei en bloei heeft deze plant regelmatig bemesting nodig in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale meststof voor fruitbomen en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Mulch kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels van de plant te beschermen. Gebruik organische materialen zoals houtsnippers, boomschors of compost als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar houdt de stam vrij van mulch om rotting te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt als ideaal beschouwd. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen diverse natuurlijke methoden worden toegepast, zoals het gebruik van roofinsecten, het aanbrengen van insectenwerende zeep of het handmatig verwijderen van plagen. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte en het goed onderhouden van de tuin kan helpen om plagen te voorkomen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt, maar deze kunnen schadelijk zijn voor het milieu en andere organismen.

 • Omschrijving

  De Pyrus communis 'Clapp's Favourite' is een perenboom cultivar met een opgaande groeiwijze en een ronde kroon. De vruchten van deze boom zijn groot en hebben een groene tot gele kleur met een rode blos aan de zonzijde. De peren zijn sappig en zoet van smaak en kunnen in augustus geoogst worden. Deze boom is zelfbestuivend en heeft dus geen andere perenboom in de buurt nodig om vruchten te produceren. Pyrus communis 'Clapp's Favourite' gedijt het beste in een zonnige standplaats en vruchtbare, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.