Pyrus communis 'Gieser Wildeman'

Pyrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pyrus communis 'Gieser Wildeman' is een perenboom met een compacte groeiwijze en een maximale hoogte van ongeveer 4 tot 5 meter. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloesems en draagt in de herfst kleine, sappige peren met een zoete smaak. De 'Gieser Wildeman' is zelfbestuivend en kan dus alleenstaand geplant worden. Het is een populaire perensoort vanwege zijn goede smaak en knapperige textuur. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig snoeien om de groei en fruitproductie te optimaliseren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pyrus communis 'Gieser Wildeman' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren tijdens de herfst en wintermaanden. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. In de winter kan het nodig zijn om extra maatregelen te nemen om de plant te beschermen tegen bevriezing.

  Ja, de Gieser Wildeman perenboom is zeer eenvoudig te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig snoeien en water geven op droge dagen is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de boom in de juiste grond en op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De 'Gieser Wildeman' perenboom heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen boom. Een afstand van minimaal 4 tot 6 meter van andere bomen of objecten is aan te raden. Houd hierbij ook rekening met de hoogte en de breedte van de boom.

  De "Gieser Wildeman" groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk minder snel verlopen en zal de plant minder bloemen en vruchten produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door deels opdroogt.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en stuifmeel. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin die gericht is op biodiversiteit en het aantrekken van nuttige bestuivers.

  Pyrus communis 'Gieser Wildeman' is een goede keuze voor biodiversiteit omdat het bloemen aantrekt die bestuivers zoals bijen en vlinders aantrekken. De vruchten die het produceert kunnen vogels aantrekken, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede komt. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren zoals insecten.

  De Pyrus communis 'Gieser Wildeman' bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om optimaal te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Als de plant in de volle zon staat, kan deze waterbehoeftig zijn.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt voor het maken van stoofperen. Het is belangrijk om de vruchten eerst voldoende te koken voordat ze gegeten kunnen worden.

  Ja, perenbomen, inclusief de "Gieser Wildeman", hebben bladeren die geluid kunnen dempen, maar de effectiviteit hangt af van factoren zoals de dichtheid van de bladeren en de omgeving waarin de plant groeit. Over het algemeen kunnen planten een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de directe omgeving.

 • De perenboom moet jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en gezondheid te behouden. Snoei in de wintermaanden als de boom in rust is, en verwijder dode, zieke of beschadigde takken. Probeer de takken te snoeien tot op een zijtak of knop voor een goede genezing.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond die licht vochtig blijft. Een potgrond mix voor fruitbomen of heesters is geschikt. Zorg voor voldoende voedingstoffen in de grond en houd de grond niet te nat.

  De Pyrus communis 'Gieser Wildeman' groeit het beste in goed doorlatende en voedzame grond. De bodemkwaliteit moet bij voorkeur neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De standplaats voor deze plant is een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind. Deze plant gedijt het beste in een gematigd klimaat.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een winterhoes te gebruiken. Daarnaast kan het helpen om de wortels van de plant te beschermen door een dikke laag compost of bladeren aan te brengen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  Deze plant vereist een regelmatige snoei om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes en voed de plant in het voorjaar met organische meststoffen. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze peer is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te geven die rijk zijn aan stikstof, fosfor en kalium. Het is aan te raden om meststoffen speciaal voor fruitbomen te gebruiken volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Let op dat je niet te veel meststoffen geeft, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Mulchen is gunstig voor deze plant omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van een geschikte zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de 'Gieser Wildeman' peerboom, kunnen biologische bestrijdingsmethoden worden ingezet, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden van de plaaginsecten. Ook regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren en vruchten kan helpen om de populatie van ongedierte te verminderen. Preventieve maatregelen, zoals het planten van resistente variëteiten en het bewaren van een gezonde bodem, kunnen ook bijdragen aan het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Pyrus communis 'Gieser Wildeman' is een perenboom met een compacte groeiwijze en een maximale hoogte van ongeveer 4 tot 5 meter. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloesems en draagt in de herfst kleine, sappige peren met een zoete smaak. De 'Gieser Wildeman' is zelfbestuivend en kan dus alleenstaand geplant worden. Het is een populaire perensoort vanwege zijn goede smaak en knapperige textuur. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig snoeien om de groei en fruitproductie te optimaliseren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.