Ribes rubrum (Red Currant Grp) 'Rovada'

Ribes

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ribes rubrum 'Rovada' is een rode bessenstruik die tot de Ribesfamilie behoort. Het is een sterke en gezonde plant die rode bessen produceert die geschikt zijn voor consumptie. De bessen zijn zoet en sappig van smaak en kunnen vers gegeten worden of gebruikt worden in jams en desserts. De 'Rovada' variant staat bekend om zijn hoge opbrengst en goede vruchtkwaliteit. Deze plant gedijt goed in zonlicht en vruchtbare, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Ribes rubrum (Red Currant Grp) 'Rovada' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende struik.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Overwinteren op beschutte plekken is aan te raden.

  Ja, de Red Currant plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende zonlicht en vruchtbare grond voor optimale resultaten.

  De rode bes plant heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en genoeg licht en lucht te ontvangen. Plant ze op een afstand van ongeveer 1,2 meter uit elkaar voor optimale groei.

  Rode bessenstruiken groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook goed gedijen in lichte tot matige schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en vruchtvorming. In diepere schaduw kan de groei en productie van bessen echter worden verminderd.

  Red Currant Grp heeft in de regel één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemkwaliteit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Houd de grond altijd goed in de gaten en pas het water geven aan op basis van de behoeften van de plant.

  Ja, Ribes rubrum planten zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze zijn een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers. Het kan bijen en vlinders aantrekken met zijn bloemen.

  Ja, Ribes rubrum heeft bloemen die aantrekkelijk zijn voor bestuivers zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen vogels de bessen van de plant eten, wat ook bijdraagt aan de diversiteit aan dieren in de omgeving. Deze plant kan dus zeker een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Ribes rubrum bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Ribes rubrum (Red Currant Grp) 'Rovada' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige locatie. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens droge periodes om de plant gezond te houden. In de volle zon kan de plant ook meer vruchten produceren.

  De rode bessen van deze plant zijn eetbaar. Ze worden vaak gebruikt in jams, taarten en desserts vanwege hun zoete smaak. Het is belangrijk om te controleren of de bessen goed rijp en gezond zijn voordat je ze consumeert.

  Ja, Ribes rubrum (Red Currant Grp) 'Rovada' heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladerdek en groeiwijze. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het is echter geen volledig geluidsdempend materiaal zoals bijvoorbeeld een geluidswal.

 • Snoei de struik in het late voorjaar om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden. Verwijder oude takken en snoei zwakke scheuten weg. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de takken voor luchtcirculatie.

  Geef regelmatig water aan de rode besplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt is. Vermijd water geven tijdens regenachtige periodes om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig bemest wordt. Water de plant regelmatig, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan.

  De Red Currant Grp 'Rovada' gedijt het beste in een voedzame en goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en voldoende vocht bevat. Vermijd te natte of te droge grond voor optimale groei en vruchtontwikkeling.

  De Red Currant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg voor een goed doorlatende grond die vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd te natte of te droge standplaatsen om de plant gezond te houden.

  Voor de winterbescherming van deze plant is het aan te raden om de bodem rondom de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Je kunt ook overwegen om de plant in te pakken met vliesdoek of jute om te beschermen tegen koude wind en vorst. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed gesnoeid is om de vorm en gezondheid te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei in de winter om de vorm en productie van vruchten te bevorderen. Voeg in het voorjaar een laag compost toe voor extra voedingsstoffen.

  Tuinplanten zoals rode bessen hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met organische mest in het voorjaar. Gebruik een meststof rijk aan kalium om de vruchtzetting te bevorderen. Meststoffen speciaal voor bessen zijn ook geschikt voor deze plant.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant kan worden gelegd om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen vast te houden. Het kan bestaan uit compost, bladeren, stro of houtsnippers. Mulch beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei.

  De Red Currant Grp gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een zure bodem zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen voor de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Ribes rubrum (Red Currant Grp) 'Rovada', kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Daarnaast kunnen insecticiden op natuurlijke basis worden ingezet, zoals neemolie of pyrethrum. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventuele plagen en tijdig in te grijpen.

 • Omschrijving

  De Ribes rubrum 'Rovada' is een rode bessenstruik die tot de Ribesfamilie behoort. Het is een sterke en gezonde plant die rode bessen produceert die geschikt zijn voor consumptie. De bessen zijn zoet en sappig van smaak en kunnen vers gegeten worden of gebruikt worden in jams en desserts. De 'Rovada' variant staat bekend om zijn hoge opbrengst en goede vruchtkwaliteit. Deze plant gedijt goed in zonlicht en vruchtbare, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.