Ribes rubrum (White Currant Grp) Weisse Versailles

Ribes

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ribes rubrum 'Weisse Versailles' is een witte aalbesplant met zoete, sappige bessen die in trossen groeien. De bessen zijn rijp in de zomer en hebben een lichtzure smaak. De plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Het blad van de plant is groen en heeft een licht behaarde textuur. De 'Weisse Versailles' is een mooie en smaakvolle aanvulling op de tuin en wordt vaak gebruikt voor het maken van jam, sap of desserts.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Ribes rubrum (White Currant Grp) Weisse Versailles is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die zijn bladeren verliest in de herfst en in de winter kaal is. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om extra bescherming te bieden tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, de Ribes rubrum planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze kunnen goed gedijen in de meeste tuinen en hebben slechts af en toe wat water en bemesting nodig. Het is een sterke en gezonde plant die weinig problemen geeft.

  De witte besplant heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en struiken om luchtcirculatie te bevorderen. Plant de struik op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  De plant groeit beter en produceert meer vruchten wanneer deze minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt. Het is aan te raden om de plant in een zonnige locatie te planten voor optimale groei. In de schaduw zal de groei en vruchtproductie van de plant verminderen.

  White Currant Grp heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Ribes rubrum (White Currant Grp) Weisse Versailles heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar en geur. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivende insecten willen ondersteunen.

  Ja, Ribes rubrum (White Currant Grp) Weisse Versailles is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt en zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor vogels. Het helpt bij het creëren van een gezonde en evenwichtige tuinomgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt bij warme temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Ja, de bessen van de White Currant plant zijn eetbaar en kunnen vers worden gegeten of worden gebruikt in jams en desserts. De bessen zijn rijk aan vitamine C en hebben een zoete smaak. Het is belangrijk om alleen bessen te eten van planten die niet behandeld zijn met chemicaliën.

  Ja, de plant heeft bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen en daardoor een zekere mate van geluidsdemping bieden in een tuinomgeving. Hoewel het effect beperkt is in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen, kan het nog steeds een positief verschil maken in de geluidskwaliteit van je tuin.

 • White Currant Grp) Weisse Versailles" dient jaarlijks gesnoeid te worden in de late winter of vroege lente. Verwijder zwakke, dode of beschadigde takken om de groei te bevorderen en de vorm van de plant te behouden. Snoei takken die elkaar kruisen om luchtcirculatie te verbeteren en ziektes te voorkomen.

  De Tuinplanten moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doordrenkt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplanten kunnen het beste groeien in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel extra voeding in het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH waarde is ideaal voor de groei van deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst om de groei en bloei te bevorderen. Ribes rubrum (White Currant Grp) Weisse Versailles vraagt om regelmatige watergift in droge periodes.

  Tijdens de winter heeft Ribes rubrum (White Currant Grp) Weisse Versailles bescherming nodig tegen vorst. Dit kun je doen door de plant af te dekken met stro, bladeren of een plantenhoes. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode bladeren en takken te verwijderen en de plant te bemesten in het voorjaar. Snoei de plant na de oogst om de groei en de vruchtproductie te stimuleren.

  Geef de plant jaarlijks organische mest in het voorjaar. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd te veel stikstofrijke meststoffen. Geef geen mest tijdens de rustperiode in de winter.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen met organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan elk jaar in het voorjaar worden aangebracht rond de plant. Mulchen helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Let op dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Ribes rubrum (White Currant Grp) Weisse Versailles geven de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Een goed doorlatende bodem is ook belangrijk voor de gezonde groei van deze planten. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spintmijten en rupsen. Deze kunnen bestreden worden door middel van biologische bestrijdingsmiddelen of met een sterke waterstraal. Daarnaast kunnen ook neemolie ofinsecticiden worden gebruikt voor effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Ribes rubrum 'Weisse Versailles' is een witte aalbesplant met zoete, sappige bessen die in trossen groeien. De bessen zijn rijp in de zomer en hebben een lichtzure smaak. De plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Het blad van de plant is groen en heeft een licht behaarde textuur. De 'Weisse Versailles' is een mooie en smaakvolle aanvulling op de tuin en wordt vaak gebruikt voor het maken van jam, sap of desserts.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.