Rubus fruticosus 'Black Satin'

Rubus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rubus fruticosus 'Black Satin' er en brombær med meget store, saftige og søde frugter, der er sorte i farven. Planten har torne på stænglerne og vokser som en busk, der kan blive op til 2 meter høj. 'Black Satin' er en selvbestøvende sort, hvilket betyder, at den ikke har brug for en anden plante for at producere frugter. Denne brombærbusk trives bedst i solen, og frugter kan høstes om sommeren. Det er en populær plante til haven på grund af de velsmagende frugter og den lette vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Rubus fruticosus 'Black Satin' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende plante, der taber sit løv om vinteren. Det anbefales at beskære planten tilbage om foråret.

  Rubus fruticosus 'Black Satin' er hårdfør til ca. -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor godt tåle frost og kolde temperaturer. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem frost.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Den trives godt i de fleste jordtyper og kan modstå tørke godt. Regelmæssig beskæring anbefales dog for at holde planten sund.

  Planten har brug for en ret rummelig plads at vokse på, med en spredning på cirka 1,5 til 2 meter. Sørg for at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter og buske. Det anbefales at plante planten på en solrig placering med godt dræneret jord.

  Ja, Rubus fruticosus 'Black Satin' trives bedst på en solrig placering, men kan også trives godt i halvskygge. Planten kan dog have svært ved at vokse og blomstre i fuld skygge. Derfor anbefales det at give planten mindst et par timers sollys om dagen.

  Planten har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af temperaturen udenfor og jordens fugtighed. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at lade rødderne stå konstant i vand for at undgå rådne rødder. Det er altid bedre at give mindre vand end for meget.

  Ja, blomsterne på denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektar. Dette gør den til en værdifuld tilføjelse til haver, der ønsker at støtte biodiversitet.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der giver føde til bier og andre insekter. Derudover er frugterne populære blandt fugle og små pattedyr. Planter bidrager også til en sund jord og kan hjælpe med at bekæmpe erosion.

  Planten blomstrer normalt i månederne maj og juni, og blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 uger.

  Ja, planten kan godt klare fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme og tørre perioder for at undgå udtørring. Et beskyttet sted mod hård vind kan også være gavnligt for planten.

  Ja, frugterne fra denne plante er spiselige. Det er brombær, som kan spises både rå og bruges i retter som syltetøj eller bagværk. Det er vigtigt kun at spise de modne frugter.

  De fleste haveplanter har ikke specielle lyddæmpende egenskaber. Hvis du leder efter lyddæmpende planter, er det bedre at vælge planter med store blade og tæt beplantning. Disse kan absorbere og dæmpe lyden lidt.

 • Denne plante skal beskæres årligt om vinteren eller tidlig forår for at fjerne gammelt træ og stimulere ny vækst. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og tynde busken ud for bedre luftcirkulation og større høst. Husk at bære beskyttende tøj og handsker på grund af tornene.

  Rubus fruticosus 'Black Satin' har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved rødderne og undgå, at bladene bliver våde for at forebygge skimmelsygdomme.

  For den plante, du henviser til, er det vigtigt at bruge pottemuld med god vandgennemtrængelighed. Sørg for, at pottemuldet forbliver let fugtigt, men ikke for vådt. Giv planten regelmæssig næring for at forblive sund og vokse godt.

  Planten trives bedst i veldrænet, fugtig og næringsrig jord. Sørg for, at jorden er neutral til let sur med en god luftcirkulation. Undgå for våd eller for tør jord for at fremme optimal vækst.

  Planten trives bedst på et solrigt sted. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke forbliver for våd. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  Rubus fruticosus 'Black Satin' har brug for beskyttelse mod frost og kold vind om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten til med muld eller blade, eller ved at bruge et specielt vinterdække. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i tørre vinterperioder.

  Denne plante skal beskæres efter blomstring for at bevare væksten og formen. Sørg for en fugtig, men veldrænet jord, og vand regelmæssigt under tørre perioder. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde årligt, helst om foråret eller tidlig sommer. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt sammensat til haveplanter for at fremme god vækst og blomstring. Følg altid den anbefalede dosering på emballagen for at undgå overgødning.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde på fugt og forhindre ukrudtsvækst. Muld kan bestå af fx træflis, blade eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op ad plantens stamme.

  Planten foretrækker en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En for høj pH-værdi kan føre til næringsstofmangler og dårligere vækst af planten. Det er derfor vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og foretage tilpasninger efter behov.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan der bruges naturlige metoder såsom regelmæssig kontrol af skadedyr og manuel fjernelse. Derudover kan også biologiske bekæmpelsesmidler anvendes. Det er vigtigt at holde planten sund og vital for at undgå skadedyr.

 • Beskrivelse

  Rubus fruticosus 'Black Satin' er en brombær med meget store, saftige og søde frugter, der er sorte i farven. Planten har torne på stænglerne og vokser som en busk, der kan blive op til 2 meter høj. 'Black Satin' er en selvbestøvende sort, hvilket betyder, at den ikke har brug for en anden plante for at producere frugter. Denne brombærbusk trives bedst i solen, og frugter kan høstes om sommeren. Det er en populær plante til haven på grund af de velsmagende frugter og den lette vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.