Rubus 'Tayberry'

Rubus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rubus 'Tayberry' is een hybride plant die ontstaan is uit een kruising tussen de braam en de aardbei. Deze plant produceert grote, zoete en sappige vruchten die qua uiterlijk lijken op frambozen. De 'Tayberry' heeft doornloze stelen en groeit het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Het is een zelfbestuivende plant en kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter. De vruchten kunnen worden geoogst in de zomer en worden vaak gebruikt in jams, taarten en desserts.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rubus 'Tayberry' is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verkleurt en valt in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant Rubus 'Tayberry' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is een sterke plant die de winter goed kan overleven. Het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en het verwijderen van dode of zieke takken kan de gezondheid van de plant bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  De Tayberry heeft ongeveer 2 m² ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich niet belemmerd voelt in zijn groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en de grond goed gedraineerd is.

  Ja, de Rubus 'Tayberry' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt op plekken met minder zonlicht. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden voor optimale groei.

  De Tuinplanten moeten regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant ongeveer 1 tot 2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet drassig.

  Ja, de bloemen van de plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke eigenschappen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege de bestuiving die deze insecten kunnen bieden.

  Tuinplanten zoals Rubus 'Tayberry' kunnen bijdragen aan biodiversiteit door insecten aan te trekken en een voedselbron te bieden voor vogels. Het is belangrijk om een diverse beplanting in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen. Het aanplanten van verschillende soorten planten kan helpen om een gezonde en evenwichtige leefomgeving te creëren voor diverse soorten dieren.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant gedijt het best bij veel zonlicht.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar. De tayberry is een kruising tussen een braam en een framboos en heeft een zoete smaak. De vruchten zijn geschikt om rauw te eten of verwerkt in gerechten zoals jams en desserts.

  Ja, de plant Rubus 'Tayberry' heeft geen specifieke eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het is voornamelijk een decoratieve fruitplant die in de tuin kan groeien. Het zal dus weinig tot geen geluid dempen.

 • Snoei de plant in het voorjaar door oude takken tot bij de grond af te knippen en jonge scheuten te geleiden. Verwijder ook zwakke en beschadigde takken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar let op dat de wortels niet te nat blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond moet goed doorlatend zijn en rijk zijn aan voedingsstoffen voor een optimale groei van deze plant. Gebruik een mengsel van potgrond en compost voor een gezonde ontwikkeling. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

  De bodem voor de Tayberry moet goed doorlatend en vochthoudend zijn. Het is aan te raden om de bodem te verbeteren met compost voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de grond tussen de 5,5 en 6,5 ligt voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen strenge vorst door mulch of beschermende doeken rond de wortels aan te brengen. Het is ook aanbevolen om de plant tijdens de wintermaanden af te dekken met een speciale winterhoes. Verwijder de bescherming in het voorjaar wanneer de kans op vorst voorbij is.

  De Tuinplant 'Tayberry' heeft regelmatig water nodig en moet goed worden bemest. Snoei de plant na de oogst om nieuwe groei te bevorderen. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  Tuinplanten zoals deze kunnen in het voorjaar bemest worden met organische mest of een speciale meststof voor fruitplanten. Gebruik een bemesting met een lage stikstofinhoud om de vruchtproductie te bevorderen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld over de wortelzone van de plant.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of stro en breng een laag aan van ongeveer 5-10 cm. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De plant groeit het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren en de opname van voedingsstoffen verstoren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of roofmijten worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig inspectie en het handmatig verwijderen van ongedierte helpen. Ten slotte kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Rubus 'Tayberry' is een hybride plant die ontstaan is uit een kruising tussen de braam en de aardbei. Deze plant produceert grote, zoete en sappige vruchten die qua uiterlijk lijken op frambozen. De 'Tayberry' heeft doornloze stelen en groeit het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Het is een zelfbestuivende plant en kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter. De vruchten kunnen worden geoogst in de zomer en worden vaak gebruikt in jams, taarten en desserts.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.