Vitis 'Rembrandt'

Vitis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De plant Vitis 'Rembrandt' is een decoratieve druivensoort met opvallende donkerrode bladeren en sierlijke ranken. De bladeren van deze plant verkleuren in de herfst naar een prachtige tint van paars en rood, wat zorgt voor een spectaculaire aanblik in de tuin. Vitis 'Rembrandt' produceert geen eetbare druiven, maar wordt voornamelijk geteeld vanwege zijn decoratieve waarde en sierlijke groeiwijze. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Vitis 'Rembrandt' is een mooie toevoeging aan elke tuin of terras en trekt met zijn opvallende bladeren en ranken zeker de aandacht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de wintermaanden. Het is een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan goed gedijen in ons gematigde klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om hem jaarlijks te snoeien en goed te bemesten. Zorg voor voldoende zonlicht en water.

  Voor deze plant is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben, aangezien hij flink kan groeien en zich uit kan breiden. Zorg voor een plek waar hij ongeveer 1-2 meter ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te klimmen. Het is ook goed om hem te leiden langs een rek of schutting om structuur en ondersteuning te bieden.

  De meeste tuinplanten groeien het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant beperkt worden en kunnen bloemen en vruchten minder goed ontwikkelen. Het is daarom aan te raden om de plant in een zo zonnig mogelijke plek te plaatsen voor een optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen. Het is een goede keuze voor in de tuin als je wilt dat deze insecten worden aangetrokken.

  Ja, druivenstruiken trekken vogels en bijen aan, wat de biodiversiteit in de tuin kan verbeteren. Daarnaast bieden ze schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is dus een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  De Vitis 'Rembrandt' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  De druiven van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt voor het maken van wijn, sap of jam. Het is aan te raden om de druiven alleen te eten als ze rijp zijn. Het blad van de plant is niet eetbaar.

  Ja, de plant Vitis 'Rembrandt' heeft een geluidsdempende werking vanwege de grote bladeren en dichte groei. Dit zorgt ervoor dat geluidsgolven geabsorbeerd worden en het geluidsniveau vermindert. Het plaatsen van deze planten kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Snoei deze plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of zieke takken en zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Afhankelijk van het type druivenplant, kan een specifieke snoeimethode nodig zijn.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Voor de Tuinplanten is het aan te raden om te planten in vruchtbare en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure grond met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor de groei van de plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en voedzaam zijn voor een optimale groei. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst intreedt.

  Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant jaarlijks in het voorjaar met organische meststoffen.

  Tuinplanten hebben in het voorjaar meststof nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Het is aanbevolen om de plant te mulchen om de bodemvochtigheid te behouden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd een afstand van ongeveer 5 centimeter van de stam om schimmelgroei te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor de Tuinplanten is tussen de 6.0 en 6.5 op de pH-schaal. Dit zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen door de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Regelmatige inspectie van de plant op tekenen van insecten is ook belangrijk. Daarnaast kunt u preventief werken door de plant gezond te houden en eventuele dode bladeren of takken te verwijderen.

 • Omschrijving

  De plant Vitis 'Rembrandt' is een decoratieve druivensoort met opvallende donkerrode bladeren en sierlijke ranken. De bladeren van deze plant verkleuren in de herfst naar een prachtige tint van paars en rood, wat zorgt voor een spectaculaire aanblik in de tuin. Vitis 'Rembrandt' produceert geen eetbare druiven, maar wordt voornamelijk geteeld vanwege zijn decoratieve waarde en sierlijke groeiwijze. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Vitis 'Rembrandt' is een mooie toevoeging aan elke tuin of terras en trekt met zijn opvallende bladeren en ranken zeker de aandacht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.