Acanthus hungaricus

Acanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acanthus hungaricus, også kendt som Ungarsk akantus, er en flerårig plante med smukke, iøjnefaldende blomster. Planten har dybt indskårne blade, der giver en dekorativ effekt i haven. Acanthus hungaricus blomstrer om sommeren med oprejste blomsterstængler fyldt med hvide og lilla blomster. Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet jord og kan både vokse i solen og i halvskygge. Det er et populært valg for havefolk, der leder efter en yndefuld og robust plante til deres have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten Acanthus hungaricus er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende plante, der får nye blade om foråret. Denne plante hører til kategorien Haveplanter.

  Acanthus hungaricus er vinterhård op til cirka -15 grader Celsius. Denne plante kan overleve i køligere temperaturer, men det anbefales at beskytte den mod frost. Om vinteren kan planten visne og derefter skyde nyt løv igen om foråret.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk og robust plante, der trives godt under forskellige forhold. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand og sørge for tilstrækkelig sollys.

  For denne plante har du brug for cirka 60 til 80 cm plads i bredden og dybden. Det er en nem plante at vedligeholde, der elsker sollys. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse sundt.

  Acanthus hungaricus trives bedst på et solrigt sted, men kan også trives godt i halvskygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkelig lys for at vokse og blomstre ordentligt. I skyggen vil denne plante vokse og blomstre mindre godt.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen, især i varme sommerdage. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at lade jorden tørre ud mellem vandingerne.

  Ja, planten er tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektar, de producerer. Denne egenskab gør planten til et værdifuldt tilskud til en have for at tiltrække bestøvere.

  Ja, planten er god for biodiversitet, da den tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster og giver redeplads til små dyr. Det hjælper med at skabe en mere varieret økosystem i haven og understøtter insektpopulationen.

  Denne plante blomstrer i juni og juli måned og blomstringsperioden varer cirka 6-8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Denne haveplante trives godt i fuld sol.

  Acanthus hungaricus er ikke spiselig og bruges primært som en dekorativ haveplante. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Acanthus hungaricus har store blade, der kan absorbere lyd, hvilket gør det lidt lyddæmpende. Det er dog ikke en plante, der specifikt dyrkes for at dæmpe lyd. Det er primært en dekorativ plante til haven.

 • Det anbefales at beskære Acanthus om foråret eller efter blomstringen. Fjern døde eller beskadigede blade og blomsterstilke for at holde planten sund. Klip planten tilbage til lige over jorden for at stimulere væksten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under varme sommerdage. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at planten udtørrer mellem vandingerne.

  Planten har brug for godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrolere, om pottemulden ikke tørrer ud og har tilstrækkelige næringsstoffer. En blanding af kompost, have-tørv og sand kan være egnet til denne plante.

  Planten kræver en godt drænet og frugtbar jord. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at berige jorden med kompost for optimal vækst.

  Planten trives bedst på en solrig placering, men kan også tåle delvis skygge. Sørg for at jorden er veldrænet, og undgå for våd jord. Denne plante er ideel til en bed i haven.

  Om vinteren anbefales det at dække planten med et tykt lag muld eller blade for at beskytte rødderne. Sørg også for, at planten er godt beskyttet mod hård vind og frost. Om foråret kan muldlaget fjernes.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er lette at passe. Beskær de visne blomsterstængler om efteråret og fjern døde blade om foråret. Giv planten regelmæssigt vand og sørge for god dræning.

  Haveplanter har generelt brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium for en sund vækst og blomstring. Gød planterne i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødning.

  Det anbefales at mulche denne plante for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som blade, halm eller kompost som mulch. Påfør et lag på 5-10 cm rundt om planten, men undgå direkte kontakt med stænglerne.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodskade. Tilsætning af kompost kan hjælpe med at forbedre jordstrukturen.

  Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, snegle og larver til denne plante. Sprøjt med et miljøvenligt insektmiddel, når der opstår begyndende skadedyrsproblemer. At fjerne døde blade og planterester regelmæssigt kan hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Acanthus hungaricus, også kendt som Ungarsk akantus, er en flerårig plante med smukke, iøjnefaldende blomster. Planten har dybt indskårne blade, der giver en dekorativ effekt i haven. Acanthus hungaricus blomstrer om sommeren med oprejste blomsterstængler fyldt med hvide og lilla blomster. Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet jord og kan både vokse i solen og i halvskygge. Det er et populært valg for havefolk, der leder efter en yndefuld og robust plante til deres have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.