Achillea grandifolia

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea grandifolia is een vaste plant die bekend staat om zijn grote, pluizige bloemhoofden die in de zomer bloeien. De plant heeft fijn geveerd blad en bereikt een hoogte van ongeveer 60-90 cm. Het blad is groen van kleur en heeft een aangename geur wanneer erop gewreven wordt. Achillea grandifolia is geliefd bij bijen, vlinders en andere bestuivende insecten. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Achillea grandifolia is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor de tuin in Nederland en België. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water en voeding nodig en gedijen goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien helpt om de plant gezond te houden.

  Achillea grandifolia heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig tussen andere planten om optimaal te groeien. Zorg voor voldoende lucht en zonlicht rondom de plant. De wortels van Achillea grandifolia kunnen zich uitbreiden, dus geef de plant voldoende ruimte om te groeien.

  Nee, Achillea grandifolia groeit het best in de volle zon en heeft minimaal 6 tot 8 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is daarom niet aan te raden om deze plant in de schaduw te planten.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond bij de wortels te voelen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar produceren. Het kan bijen en vlinders aantrekken naar de tuin en zorgen voor bestuiving van andere planten.

  Ja, deze plant helpt bij het bevorderen van biodiversiteit door het aantrekken van nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Het creëert een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten planten en dieren. Het vergroot de variëteit aan leven in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Sommige delen van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden toegevoegd aan salades of als thee worden gedronken, maar het is belangrijk om eerst zeker te weten dat het een veilige consumptie is. Het is aanbevolen om het gebruik hiervan te beperken en niet te overdrijven, vanwege mogelijke bijwerkingen bij overmatige consumptie. Het is het beste om advies in te winnen van een expert voordat je deze plant eet.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en daarmee geluidsoverlast te verminderen. De bladeren en stengels van de plant kunnen dienen als geluidsdempend materiaal. Het planten van deze Tuinplanten kan dus bijdragen aan een stillere omgeving.

 • Het snoeien van deze plant gebeurt in het voorjaar, wanneer de plant nog in rust is. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Dit zal zorgen voor een gezonde en compacte groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te langdurig in water staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Achillea grandifolia gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten soort gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot vochtige bodem. De bodem dient neutraal tot licht alkalisch te zijn. Het is belangrijk dat de grond voedzaam is en voldoende organisch materiaal bevat.

  De plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems. Ideaal voor in borders of rotstuinen.

  Winterbescherming is niet noodzakelijk voor deze plant, aangezien hij goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is echter raadzaam om de plant in de herfst lichtjes terug te snijden en een laag mulch aan te brengen rond de basis om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant goed te laten drogen voordat de winter begint om rot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te bevorderen. In het voorjaar kan de plant eventueel gesnoeid worden om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof of organische meststof in het groeiseizoen. Gebruik een meststof die specifiek is ontworpen voor tuinplanten om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van de bemesting.

  Mulchen is gunstig voor de bodem en helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat ruimte rond de stam vrij.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze planten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig voor een optimale groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of knoflookspray worden gebruikt. Ook het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen bij de bestrijding van ongedierte. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door de juiste verzorging en groeiomstandigheden te bieden.

 • Omschrijving

  Achillea grandifolia is een vaste plant die bekend staat om zijn grote, pluizige bloemhoofden die in de zomer bloeien. De plant heeft fijn geveerd blad en bereikt een hoogte van ongeveer 60-90 cm. Het blad is groen van kleur en heeft een aangename geur wanneer erop gewreven wordt. Achillea grandifolia is geliefd bij bijen, vlinders en andere bestuivende insecten. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.