Achillea millefolium 'Red Beauty'

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea millefolium 'Red Beauty' is een variëteit van de gewone duizendblad plant met prachtige rode bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft fijn geveerd groen blad en groeit compact en rechtopstaand. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende bodems. 'Red Beauty' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en wilde tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Achillea millefolium 'Red Beauty' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn blad in de herfst en heeft een rustperiode in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer uitloopt en bloeit.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is verstandig om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw. Regelmatig snoeien en bemesten zal de groei en bloei bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en uit te breiden. Het is aan te raden om voldoende afstand te houden tussen verschillende planten, volgens de specifieke aanbevelingen voor elke soort. Grotere planten hebben meer ruimte nodig dan kleinere planten.

  De Achillea millefolium 'Red Beauty' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant afnemen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door goed kan opdrogen.

  Deze plant staat erom bekend vlinders en bijen aan te trekken met zijn bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die een diversiteit aan bestuivers willen aantrekken. De plant zal zorgen voor een levendige en kleurrijke tuin vol met fladderende vrienden.

  Ja, de Achillea millefolium 'Red Beauty' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor kunnen verschillende soorten insecten zoals bijen en vlinders worden aangetrokken, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als voedselbron voor sommige insecten.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, de Achillea millefolium 'Red Beauty' kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in fel zonlicht en weinig schaduw nodig heeft.

  Ja, de bladeren en bloemen van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden toegevoegd aan salades of gebruikt worden als garnering. Het wordt vaak gebruikt in de keuken vanwege de licht pittige smaak en decoratieve uitstraling. Het is echter belangrijk om zeker te weten dat de plant niet bespoten is met chemicaliën voordat je hem consumeert.

  Deze plant staat bekend om zijn lichte geluidsdempende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Het kan dus een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van geluid in de tuin of op het terras. Echter, het is niet de meest effectieve plant als het gaat om geluidsdemping.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of uitgebloeide bloemstelen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om een compacte groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, want dat kan leiden tot wortelrot. Het is het beste om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de tijd hebben om op te drogen voordat de avond valt.

  Deze plant houdt van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Ze verdraagt ​​zowel zure als basische grond. Een bodem met een gemiddelde tot droge vochtigheid is ideaal.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond en kies een plek met voldoende luchtstroming. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om optimaal te groeien en bloeien.

  Om Achillea millefolium 'Red Beauty' goed te beschermen in de winter, heeft hij slechts minimale bescherming nodig. Je kunt de plant bedekken met stro of bladeren om hem te beschermen tegen vorst en sneeuw. De plant is redelijk winterhard en heeft over het algemeen geen extra bescherming nodig.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe wat extra voeding in het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals Achillea hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en niet direct tegen de stengels wordt aangebracht.

  Het is raadzaam om mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor een goede isolatie en bescherming van de wortels. Vernieuw de mulch laag jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten zoals Achillea millefolium 'Red Beauty' gedijen het beste in een bodem met een gemiddelde zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze planten. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Achillea millefolium 'Red Beauty' kan gevoelig zijn voor bladluizen en spint. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en indien nodig ongedierte te bestrijden. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Achillea millefolium 'Red Beauty' is een variëteit van de gewone duizendblad plant met prachtige rode bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft fijn geveerd groen blad en groeit compact en rechtopstaand. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende bodems. 'Red Beauty' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en wilde tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.