Achillea millefolium 'White Queen'

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea millefolium 'White Queen' er en flerårig plante med en busket vækst og fint skåret, sølvgråt løv. Om sommeren blomstrer denne plante med store skærme af små, hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne har et frisk udseende og kontrasterer smukt med det grå løv. 'White Queen' trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord og er et smukt tilføjelse til en bed eller stenhave. Denne plante er nem at vedligeholde og kan bruges som snitblomst eller i tørre buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Plantens blade vil visne om vinteren og skyde igen om foråret. Den betragtes derfor som en løvfældende plante.

  Planten er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt rustet til kolde temperaturer. Det er ikke nødvendigt at give ekstra beskyttelse i løbet af vintermånederne.

  Ja, planten er lette at vedligeholde og kræver kun lidt pleje. Det er en stærk og robust plante, som trives godt i forskellige jordtyper og vejrforhold. Regelmæssig beskæring af planten giver en længere blomstringsperiode.

  "Achillea millefolium 'White Queen' har brug for cirka 30 til 60 centimeter plads for at kunne vokse godt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planten og andre planter for at fremme luftcirkulationen. Plant den på et solrigt sted i veldrænet jord."

  Achillea millefolium 'White Queen' trives bedst i fuld sol eller let skygge. I fuld skygge vil planten sandsynligvis vokse og blomstre dårligere. Det anbefales derfor at plante planten et solrigt sted.

  Haveplanter har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem hver vanding. Pas på, at planten ikke står for længe i våd jord for at undgå rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den store mængde nektar, den producerer. Det vil være et smukt bidrag til en have, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den er attraktiv for bier, sommerfugle og andre bestøvende insekter. Derudover tilbyder den skjul og mad til små dyr og fugle. Planten bidrager til en sund og varieret haveområde.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, denne plante tåler godt fuld sol. Det er en stærk og solelskende haveplante, der trives godt i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Ja, blomsterne fra denne plante er spiselige og kan bruges i salater eller som pynt på retter. Det er vigtigt at kontrollere, om planten er blevet behandlet med pesticider, inden du spiser blomsterne. Bemærk: Overforbrug af blomster kan undertiden medføre maveproblemer.

  Ja, mange planter har lyddæmpende egenskaber på grund af deres blade og stængler, der kan absorbere lydbølger. Det er dog ikke den primære egenskab ved denne plantetype, og der er muligvis bedre muligheder for lyddæmpning til rådighed. At plante flere forskellige plantearter med tætte blade kan hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • Du kan beskære planten om foråret for at fremme væksten og for at bevare en kompakt form. Fjern døde eller beskadigede grene og klip blomsterstænglerne tilbage efter blomstring. Sørg for at bruge skarpt og rent værktøj for at undgå at beskadige planten.

  Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne bliver for våde. Giv især vand i tørre perioder og reducer vandindtaget om vinteren. Det er vigtigt at give vand ved plantens base for at undgå skimmel.

  Have gode kvalitetspotte jord for at vokse og blomstre. Det er vigtigt at sørge for en godt drænet pottejord, der er rig på næringsstoffer. Planter, der kan vokse i pottejord, har normalt tilstrækkelig ernæring og vand og har mindre problemer med ukrudt og sygdomme.

  Achillea millefolium 'White Queen' trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. En jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel til denne haveplante. Sørg for tilstrækkelig fugtighed i jorden, men undgå vandtæthed.

  Planten foretrækker at stå et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at jorden er godt vandgennemtrængelig. Du kan også placere planten et let skygget sted, men blomstringen kan være mindre fyldig i så fald.

  Det er vigtigt at beskytte haveplanter som Achillea millefolium 'White Queen' mod hård frost om vinteren ved at lægge muld eller blade omkring plantens base. Du kan også overveje at dække planten med et beskyttende klæde eller havefiber for at forhindre, at frosten beskadiger planten. Bemærk: Nogle planter kræver ekstra beskyttelse afhængigt af vejrforholdene og plantens følsomhed.

  Planten trives bedst i en solrig placering og godt drænet jord. Beskær planten efter blomstringen for at fremme væksten. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Have planter som "Achillea millefolium 'White Queen'" har brug for en næringsrig jord for at vokse og blomstre ordentligt. Det anbefales derfor at gøde planten om foråret med en organisk gødning. Ved regelmæssigt at gøde kan planten udvikle sig optimalt og forblive sund.

  Mulch er gavnligt for en sund vækst og blomstring af haveplanter som disse. Det kan hjælpe med at bevare fugtighed og reducere ukrudtvækst. Overvej at bruge organisk materiale som kompost eller barkflis.

  Jordens surhedsgrad for denne plante skal være neutral til let alkalisk. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel. Planter i mere sure jordarter kan have svært ved at optage næringsstoffer.

  Denne plante er følsom over for lus og spindemider. For at bekæmpe disse skadedyr kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse anvendes. Derudover er regelmæssig inspektion og fjernelse af angrebne dele af planten også vigtig.

 • Beskrivelse

  Achillea millefolium 'White Queen' er en flerårig plante med en busket vækst og fint skåret, sølvgråt løv. Om sommeren blomstrer denne plante med store skærme af små, hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne har et frisk udseende og kontrasterer smukt med det grå løv. 'White Queen' trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord og er et smukt tilføjelse til en bed eller stenhave. Denne plante er nem at vedligeholde og kan bruges som snitblomst eller i tørre buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.