Achillea ptarmica

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea ptarmica, også kendt som nyselugerøg, er en flerårig plante, der tilhører kurvblomstfamilien. Planten har hvide blomster, der vokser i tætte, runde blomsterstande og blomstrer om sommeren. Achillea ptarmica's grønne blade er langstrakte og ret smalle og danner en smuk kontrast til de klare blomster. Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord og bruges ofte i bede og blomsterbede. Achillea ptarmica tiltrækker sommerfugle og bier og kan bruges godt i en naturlig have eller som skæreblomst i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Achillea ptarmica er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en urteagtig plante, der udvikler nye blade om foråret. Disse planter bruges normalt som kantplanter i haven.

  Planten er hårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt rustet til køligere temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten ordentligt under strenge frostperioder.

  Ja, denne plante er meget nem at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i de fleste jordtyper og har brug for lidt vand. Beskæring er kun nødvendig for at holde planten sund og forhindre den i at blive for stor.

  Achillea ptarmica har brug for plads til at sprede sig, så plant dem mindst 30 cm fra hinanden. Sørg for, at de får tilstrækkeligt med lys og luft. Disse planter kan sprede sig hurtigt og har derfor brug for plads til at vokse.

  Nej, Haveplanter vokser generelt bedst i fuld sol. Skygge kan hæmme vækst og blomstring af Haveplanter, hvilket gør dem mindre i stand til at trives godt. Det er derfor en god idé at plante Haveplanter på et solrigt sted i haven.

  Achillea ptarmica har brug for moderat vand og skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Generelt er det tilstrækkeligt at give planten vand en gang om ugen, medmindre jorden allerede er tilstrækkeligt fugtig.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster. Det er et godt valg til en have, hvor biodiversitet bliver fremmet.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer meget nektar, der tiltrækker bier og andre insekter. Det giver mad og skjulesteder til forskellige typer af dyr og insekter. Derudover bidrager det til bestøvning af andre planter i haven.

  Planten blomstrer fra juni til september, og blomstringen varer cirka 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives på en solrig placering. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig i varme perioder. Planten kan trives godt i fuld sol i haven.

  Ja, blomsterne og bladene på denne plante er spiselige. De kan tilføjes til salater eller bruges som pynt til retter. Det anbefales dog at spise planten i moderation.

  Achillea ptarmica har ikke nogen specifik egenskab til at dæmpe lyd. Det er primært kendt for sine hvide blomster og tiltrækning til sommerfugle. Det er en populær haveplante på grund af sin æstetiske værdi.

 • Planten bør bedst beskæres efter blomstringen om sommeren. Fjern visne blomster og eventuelt døde eller beskadigede grene. Klip planten tilbage til omkring 10 cm over jorden for at stimulere ny vækst.

  Denne plante kan lide fugtig jord, så sørg for at give regelmæssigt vand, så jorden ikke tørrer ud. Sørg for, at rødderne ikke står for længe i vand, så lad jorden også tørre lidt mellem vandingerne. Giv helst vand ved plantens base og undgå, at bladene bliver våde for at undgå skimmeldannelse.

  Achillea ptarmica trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer og vand regelmæssigt for at holde planten sund. Undgå for våd jord, da dette kan føre til rodrot.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord, der ikke er for fugtig. Det er vigtigt, at jorden er næringsrig og har en gennemsnitlig surhedsgrad. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til let skygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde forhold. Velegnet til brug i bede og som skæreblomst.

  Det anbefales at beskytte haveplanter om vinteren mod frost ved at dække dem med halm, blade eller fleeceklude. Sørg for, at jorden omkring planten er veldrænet for at undgå rodrod. Det er også muligt at flytte planten i potter til et beskyttet sted under kolde perioder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding og trives godt i fugtig jord. Beskær planten efter blomstringen for at stimulere ny vækst. Fjern døde blomster og blade for at holde planten sund.

  Denne plante kræver en moderat gødskning med en afbalanceret gødning i vækstsæsonen. Brug ikke gødning med højt kvælstofindhold, da dette kan føre til for meget bladevækst og færre blomster. Gød planten om foråret og eventuelt igen midtvejs i sæsonen.

  Mulch hjælper med at holde på fugt, undertrykker ukrudtsvækst og tilføjer næringsstoffer til jorden. Det er vigtigt at påføre et lag mulch rundt om plantens base, men sørg for at mulchen ikke kommer i kontakt med stængler eller blade for at undgå skimmeldannelse. Forny mulchlægget regelmæssigt for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Planten er følsomme over for bladlus og spindemider. Disse kan bekæmpes med biologiske bekæmpelsesmidler eller ved regelmæssigt at kontrollere planten og fjerne dem manuelt. Det er vigtigt at holde plantens omgivelser rene for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Achillea ptarmica, også kendt som nyselugerøg, er en flerårig plante, der tilhører kurvblomstfamilien. Planten har hvide blomster, der vokser i tætte, runde blomsterstande og blomstrer om sommeren. Achillea ptarmica's grønne blade er langstrakte og ret smalle og danner en smuk kontrast til de klare blomster. Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord og bruges ofte i bede og blomsterbede. Achillea ptarmica tiltrækker sommerfugle og bier og kan bruges godt i en naturlig have eller som skæreblomst i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.