Achillea 'Moonshine'

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea 'Moonshine' is een vaste plant met zilvergrijze bladeren en felgele bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen vormen platte bloemschermen en trekken vlinders en bijen aan. 'Moonshine' staat graag in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze plant kan tot zo'n 60 cm hoog worden en is zeer geschikt voor borders, rotstuinen en natuurlijke tuinen. Achillea 'Moonshine' heeft weinig onderhoud nodig en is een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een vaste plant die in de lente weer opnieuw uitloopt.

  De Achillea 'Moonshine' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in koude temperaturen en vereist weinig extra bescherming tijdens de winter. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in ons klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Hij gedijt goed in de volle zon en kan goed tegen droge grond. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen heeft met plagen of ziekten.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om ongeveer 40 tot 50 centimeter ruimte tussen de planten te houden. Zo kunnen ze zich vrij ontwikkelen en voldoende licht en voedingsstoffen ontvangen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant wanneer ze volgroeid zijn.

  Nee, Achillea 'Moonshine' groeit het best in de volle zon. Voor een optimale groei en bloei is het belangrijk dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Tuinplant heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmte.

  Ja, deze tuinplant trekt vlinders en bijen aan. Het is een waardevolle toevoeging voor tuinen die biodiversiteit ondersteunen.

  Ja, planten die bloeien zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken. De Achillea 'Moonshine' is een plant met schermbloemen die bijen en vlinders aantrekt, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en prefereert zelfs een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant.

  Ja, de meeste tuinplanten hebben een beperkt geluidsdempend effect, maar dit is over het algemeen minimaal. Het is niet de belangrijkste eigenschap van tuinplanten en er zijn effectievere methoden om geluid te dempen in een omgeving.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 10 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Knip dode of beschadigde takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Achillea 'Moonshine' groeien het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is en dat er voldoende drainagegaten aanwezig zijn om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Achillea 'Moonshine' gedijt het best in goed gedraineerde grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor zowel borders als rotstuinen.

  Tuinplanten zoals Achillea 'Moonshine' hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze winterhard zijn. Ondanks dit kunnen jonge planten en pas geplante exemplaren nog wat extra bescherming nodig hebben, zoals mulch rond de basis van de plant of een beschermende laag van bladeren of stro. Het is belangrijk om de planten in de winterperiode regelmatig te controleren en bij extreme weersomstandigheden extra bescherming te bieden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Verwijder afgevallen bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei de plant terug om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Achillea 'Moonshine' kunnen tijdens het groeiseizoen bemest worden met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Bemest de planten niet te veel om overbemesting te voorkomen en de gezondheid van de planten te behouden.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rond de plant, maar niet direct tegen de stam of bladeren. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemstructuur.

  Achillea 'Moonshine' gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en trips. Natuurlijke vijanden kunnen helpen bij de bestrijding, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Mocht de plaag uit de hand lopen, dan kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie een effectieve oplossing bieden.

 • Omschrijving

  Achillea 'Moonshine' is een vaste plant met zilvergrijze bladeren en felgele bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen vormen platte bloemschermen en trekken vlinders en bijen aan. 'Moonshine' staat graag in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. Deze plant kan tot zo'n 60 cm hoog worden en is zeer geschikt voor borders, rotstuinen en natuurlijke tuinen. Achillea 'Moonshine' heeft weinig onderhoud nodig en is een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.