Aconitum carmichaelii 'Arendsii'

Aconitum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aconitum carmichaelii 'Arendsii' is een winterharde vaste plant die bekend staat om zijn prachtige blauwe bloemen die op lange bloemstelen staan en in het najaar bloeien. De plant wordt ongeveer 1,2 meter hoog en heeft diep ingesneden bladeren die een mooi contrast vormen met de bloemen. Aconitum carmichaelii 'Arendsii' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en op een plek met halfschaduw tot volle zon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is giftig bij inname, dus moet met zorg worden behandeld. Het is een mooie toevoeging aan een border of als eyecatcher in een cottage-tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aconitum carmichaelii 'Arendsii' is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar. Het is aan te raden om de plant in het najaar terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om rotting te voorkomen.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor een goed doorlatende bodem en voldoende vochtigheid. Snoei na de bloei voor een compacte groei.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer een vierkante meter ruimte te hebben om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich optimaal kan ontwikkelen. Zorg ook voor voldoende water en voeding om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Een plek met wat lichtere schaduw kan ook geschikt zijn, maar direct zonlicht moet vermeden worden. Te veel zonlicht kan de plant beschadigen en de groei belemmeren.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld 1 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Aconitum carmichaelii 'Arendsii' staat bekend om zijn aantrekkingskracht op bijen en vlinders. Het is een ideale plant voor tuinen die deze nuttige bestuivers willen aantrekken. Het trekt ook andere insecten aan die helpen bij de bestuiving van planten.

  Ja, Aconitum carmichaelii 'Arendsii' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen aantrekt vanwege de nectar en het zorgt voor een gevarieerde plantenpopulatie in de tuin. Het biedt een voedselbron en schuilplaats voor verschillende insecten en vogels, waardoor het de biodiversiteit bevordert.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant staat het liefst op een plek met halfschaduw tot schaduw. De volle zon wordt niet goed verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, Aconitum carmichaelii 'Arendsii' is niet eetbaar. Het consumeren van deze plant kan ernstige vergiftigingsverschijnselen veroorzaken. Het wordt aangeraden om deze plant niet in de buurt van eetbare gewassen te kweken.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect vanwege de dichte begroeiing en het absorberen van geluidsgolven. Het is een ideale keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in de tuin. Planten met grote bladeren en dichte vegetatie dragen bij aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Verminder de hoogte van de plant na de bloei door de stengels terug te knippen tot vlak boven de grond. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei eventueel in het voorjaar om de plant compact en mooi te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd potgrond die te rijk is aan voedingsstoffen om overbemesting te voorkomen.

  De plant groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal. Vermijd droge of te zure grond voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende bodem. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de grond vochtig is. Het is belangrijk om de plant af te dekken met bladeren of stro om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant goed waterdoorlatende grond heeft om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft niet veel onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder afgestorven bloemen om de bloei te verlengen en snoei in het voorjaar om de plant compact te houden.

  De Tuinplanten mest is een geschikte optie voor deze plant. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een gezonde groei en bloei. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals halverwege het groeiseizoen.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rond de plant aan te brengen. Dit zal helpen om het vocht vast te houden en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verbeteren.

  De plant dient beschermd te worden tegen slakken en luizen. Dit kan worden voorkomen door regelmatig te controleren en indien nodig te behandelen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en voldoende voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Aconitum carmichaelii 'Arendsii' is een winterharde vaste plant die bekend staat om zijn prachtige blauwe bloemen die op lange bloemstelen staan en in het najaar bloeien. De plant wordt ongeveer 1,2 meter hoog en heeft diep ingesneden bladeren die een mooi contrast vormen met de bloemen. Aconitum carmichaelii 'Arendsii' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en op een plek met halfschaduw tot volle zon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is giftig bij inname, dus moet met zorg worden behandeld. Het is een mooie toevoeging aan een border of als eyecatcher in een cottage-tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.