Aconitum henryi 'Spark's Variety'

Aconitum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aconitum henryi 'Spark's Variety' is een vaste plant met prachtige paarse bloemen die lijken op helmknoppen. Deze plant wordt ongeveer 60-90 cm hoog en bloeit in de late zomer tot vroege herfst. Het blad is diep ingesneden en heeft een donkergroene kleur. Aconitum henryi 'Spark's Variety' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met deze plant, omdat alle delen giftig zijn bij inname.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die elk jaar opnieuw blad zal krijgen in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld stro of bladeren. In de winterperiode is het raadzaam om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zolang hij op een plek staat met voldoende zon en vochtige grond, zal hij goed gedijen. Het is wel belangrijk om op te letten dat de plant giftig is, dus houd kinderen en huisdieren uit de buurt.

  De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 30-40 cm in de breedte en 60-80 cm in de hoogte. Het is aan te raden om voldoende ruimte te voorzien tussen de plant en andere planten om de luchtcirculatie te bevorderen. Voor een optimale groei en bloei is het ook belangrijk om voldoende zonlicht te krijgen.

  Ja, Aconitum henryi 'Spark's Variety' groeit goed in de schaduw. Deze plant kan goed gedijen op een plek met gedeeltelijke schaduw of in de volledige schaduw. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd hierbij dat de grond te drassig wordt. Geef ongeveer 1 keer per week of wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens droge periodes.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, Aconitum henryi 'Spark's Variety' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en een gezonde ecologische balans in de omgeving. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als hij in de volle zon staat.Verwelking door de volle zon is zeldzaam en kan normaal worden verholpen door de plant later op de dag water te geven.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is giftig en kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij consumptie. Het is daarom belangrijk om deze plant niet in de buurt van eetbare planten te kweken.

  Nee, de plant Aconitum henryi 'Spark's Variety' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gekweekt vanwege zijn blauwe bloemen en sierlijke uitstraling in de tuin.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en de gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode stengels en bladeren om nieuwe groei te stimuleren. Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant helemaal terug te snoeien tot aan de grond.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis en niet bovenop de bladeren.

  Gebruik voorkeur een goed doorlatende potgrond met een hoge voedingswaarde voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant groeit het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, humusrijke grond. Vermijd een te droge of te zonnige standplaats.

  Zorg voor mulch of bladeren rond de basis van de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Eventueel kan een vliesdoek of winterdekzeil over de plant gelegd worden tijdens strenge wintermaanden. Vermijd snoeien in de herfst om nieuwe groei te beschermen tegen kou.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en om dode bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft geen specifieke bemestingsbehoeften, maar kan profiteren van een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik een meststof met een gebalanceerde formule om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot weelderige bladgroei ten koste van bloemen.

  Mulch de grond rondom deze plant met organisch materiaal om de bodem vochtig te houden en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Verwijder jaarlijks de oude mulchlaag en vervang deze door een nieuwe laag om de plant gezond te houden. Let op dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant komt, om rotting te voorkomen.

  De Aconitum henryi 'Spark's Variety' groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant kan gevoelig zijn voor slakken en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en ruimte krijgt om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  Aconitum henryi 'Spark's Variety' is een vaste plant met prachtige paarse bloemen die lijken op helmknoppen. Deze plant wordt ongeveer 60-90 cm hoog en bloeit in de late zomer tot vroege herfst. Het blad is diep ingesneden en heeft een donkergroene kleur. Aconitum henryi 'Spark's Variety' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met deze plant, omdat alle delen giftig zijn bij inname.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.