Aconitum napellus 'Album'

Aconitum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aconitum napellus 'Album' er en smuk og elegant staudeplante med hvide blomster. Planten kan blive op til 150 centimeter høj og har dybt indskårne blade. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Aconitum napellus 'Album' trives bedst et sted i halvskygge i fugtig, veldrænet jord. Bemærk, at alle dele af denne plante er giftige og bør røres ved med handsker.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn, men taber sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der hører til kategorien Haveplanter.

  Aconitum napellus 'Album' er hårdfør til omkring -15 til -20 grader Celsius. Denne plante kan derfor overleve i kolde vinterforhold. Det er en stærk haveplante, der er godt rustet mod frost.

  Aconitum napellus 'Album' kræver regelmæssig vedligeholdelse, såsom fjernelse af døde blade og blomster. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkelig fugtig jord og et sted i halvskygge til skygge. Med korrekt pleje vil planten trives godt i haven.

  Planten har brug for cirka 60 til 90 centimeter plads til at vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkeligt lys og luft omkring planten. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Aconitum napellus 'Album' trives bedst i et solrigt til halvskyggefuldt miljø. Det anbefales at give planten mindst et par timer om dagen med sollys for optimal vækst. For meget skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Aconitum napellus 'Album' har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, de producerer. Det er et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække mere biodiversitet.

  Ja, Aconitum napellus 'Album' tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planten giver også ly for små dyr og insekter. Generelt set er denne plante god for biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer i juli og august. Blomstringsperioden for denne plante varer cirka 4 uger.

  Denne plante trives bedst på et sted i halvskygge til skygge, men den kan også stå i fuld sol, hvis jorden er tilstrækkeligt fugtig. For meget direkte sollys kan dog føre til forbrænding af blade og blomster. Det er derfor bedst at placere planten et mere beskyttet sted.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og er endda giftig, hvis den indtages. Det anbefales derfor ikke at forbruge dele af planten. Det er vigtigt at holde børn og kæledyr væk fra planten.

  Nej, Aconitum napellus 'Album' har ikke støjreducerende egenskaber. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af sine hvide blomster. Det kan dog skabe en beroligende stemning i haven.

 • Planten kan beskæres efter blomstring for at bevare formen og sundheden. Fjern døde eller beskadigede grene, og klip visne blomsterstilke væk. Klip ikke for langt tilbage i det grønne for at fremme ny vækst.

  Denne plante kræver regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base for at forhindre skimmeldannelse.

  Aconitum napellus 'Album' trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Tilføj evt. kompost for ekstra næring.

  Jordkvaliteten for Aconitum napellus 'Album' bør være veldrænet og helst fugtig, men ikke vandmættet. Planten trives bedst i humusrig jord med en neutral til sur pH-værdi. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt for at fremme plantens sundhed og vækst.

  Planten skal have en placering i halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig og veldrænet jord. Beskyt planten mod hård vind.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod hård frost om vinteren. Du kan dække planten med et lag muld eller blade. På den måde forbliver planten beskyttet i de koldeste måneder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig jord og halvskygge. Giv regelmæssigt vand og fjern visne blomster for at holde planten sund. Det er vigtigt at beskære planten tilbage om efteråret for at fremme ny vækst.

  Det anbefales at bruge en generel gødning til haveplanter om foråret. Sørg for, at gødningen indeholder kvælstof, fosfor og kalium for en sund vækst. Overgødning kan resultere i forbrændte rødder og skade på planten.

  Dæk planten om foråret med organisk materiale for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at dæklaget ikke kommer i direkte kontakt med plantens stængler for at undgå råd. Fjern gammel mulch om efteråret og skift den ud om nødvendigt.

  Denne plante trives godt i en veldrænet jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere pH-værdien for at skabe optimale vækstbetingelser for denne plante. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at forbedre jordens surhedsgrad.

  For at bekæmpe skadedyr ved haveplanter som Aconitum napellus 'Album' kan forskellige metoder anvendes, såsom regelmæssig kontrol af skadedyr, manuel fjernelse af insekter og brug af naturlige skadedyrsbekæmpelsesmidler. Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og gribe hurtigt ind for at undgå skade. Endelig er det en god idé at holde omgivelserne omkring planten rene for at minimere skadedyrsproblemer.

 • Beskrivelse

  Aconitum napellus 'Album' er en smuk og elegant staudeplante med hvide blomster. Planten kan blive op til 150 centimeter høj og har dybt indskårne blade. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Aconitum napellus 'Album' trives bedst et sted i halvskygge i fugtig, veldrænet jord. Bemærk, at alle dele af denne plante er giftige og bør røres ved med handsker.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.