Acorus gramineus 'Aureovariegatus'

Acorus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Acorus gramineus 'Aureovariegatus' er en lille flerårig plante, der er kendt for dens iøjnefaldende gulgrønne bladfarge med hvide striber. Bladene har en græsagtig struktur og vokser i tætte buske. Denne plante trives godt i fugtig jord og kan vokse både i fuld sol og i halvskygge. 'Aureovariegatus' er et smukt supplement til en vandhavedam eller moselignende områder. Det er en vinterhårdfør plante, der tilføjer farve til haven året rundt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Dette betyder, at bladene forbliver grønne året rundt, også om vinteren. Det er en smuk tilføjelse til din have, da det tilfører farve og liv, selv i de koldere måneder.

  Planten er vinterhårdfør ned til ca. -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Det er en god plante til haven.

  Ja, planten er nem at passe og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og regelmæssigt gøde planten. Derudover er det godt at fjerne døde blade og lejlighedsvis omplante planten.

  Acorus gramineus 'Aureovariegatus' har en kompakt vækst og har brug for cirka en kvadratmeter plads for at kunne vokse ordentligt. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan udvikle sig godt. Det er også muligt at omplante planten regelmæssigt for at fremme væksten.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge, men kan også vokse i skyggen. Dog kan væksten være langsommere, og bladfarverne kan være mindre skarpe. Det anbefales at give planten tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer, hvis den står i skyggen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Vandgivning kan være nødvendig cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af forholdene.

  Denne plante tiltrækker ikke sommerfugle og bier på grund af egenskaberne ved dens duft og blomster. Det er derfor ikke kendt som en plante, der specifikt er beregnet til at tiltrække insekter til bestøvning. Det er mere en dekorativ plante, der dyrkes på grund af dens smukke blade og farver.

  Denne plante tiltrækker insekter og hjælper således med bestøvning af andre planter. De giver struktur og variation i haven og understøtter økosystemet. Planter som disse bidrager til den samlede biodiversitet i haven.

  Planten blomstrer om sommeren, normalt fra juni til august. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Planten trives bedst i halvskygge, hvor den får tilstrækkeligt med lys, men er beskyttet mod den skarpe sol. Direkte sollys kan få bladene til at brænde. Sørg for et beskyttet sted i haven til denne plante.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den bruges ofte som prydplante på grund af dens iøjnefaldende blade og trives godt i fugtig jord. Det er vigtigt ikke at indtage planten, da den indeholder giftige stoffer.

  Ja, denne plante har egenskaben til at dæmpe lyd på grund af de tykke blade og stængler, der absorberer lydbølger. Det kan have en positiv effekt på støjgener i haven eller på altanen. Det kan også hjælpe med at skabe et roligt og afslappende miljø.

 • Denne plante kræver ikke en specifik beskæring, kun døde blade og stængler kan fjernes. Beskær om nødvendigt om foråret for at holde planten sund. Undgå at beskære for kraftigt for at bevare plantens vækst og form.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Vand ved rødderne og undgå, at vand kommer på bladene.

  Planten trives godt i fugtig, humusrig pottemuld med en let surhedsgrad. Sørg for, at pottemulden er veldrænet for at undgå rodrot. Bland eventuelt lidt groft sand i pottemulden for bedre dræning.

  Haveplantene trives godt i fugtige til våde jordtyper med god dræning. En jord, der er rig på organisk materiale og god til at lade vandet passere, vil hjælpe planten med at vokse sundt. Sørg for, at jorden ikke er for sur eller for alkalisk for det bedste resultat.

  Acorus gramineus 'Aureovariegatus' trives godt på en fugtig placering, såsom ved en damkant. Derudover kan planten også vokse i fugtig jord i fuld sol til halvskygge. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for denne haveplante.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost, især hvis temperaturen falder under -5 grader Celsius. Du kan beskytte planten ved at lægge muld omkring basen og ved at lægge en beskyttende lag halm eller blade over planten. Hvis det bliver meget koldt, kan du også overveje at flytte planten i en potte til et beskyttet sted.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke bliver for våd. Beskær døde blade regelmæssigt for at fremme plantens sundhed.

  Brug en generel langsomt frigivende gødning til havplanter for at fodre Acorus gramineus 'Aureovariegatus'. Gød planten om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Sørg for, at gødningen fordeles jævnt over rodzonen.

  Mulch er en god måde at dække jorden omkring denne plante og bevare fugtigheden. Det hjælper også med at undertrykke ukrudtsvækst og beskytter rødderne mod frost. Vælg et organisk mulch materiale som kompost eller barkflis for det bedste resultat.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord. Sørg for, at jordens pH-værdi ligger omkring 6 til 7 for optimal vækst. Det er vigtigt at måle jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante, kan du overveje at tiltrække naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse. Du kan også regelmæssigt inspicere planten for tegn på skadedyr og fjerne dem manuelt, hvis det er nødvendigt. Endelig kan det hjælpe at holde planten sund og stærk ved regelmæssigt at gøde og give tilstrækkeligt med vand.

 • Beskrivelse

  Acorus gramineus 'Aureovariegatus' er en lille flerårig plante, der er kendt for dens iøjnefaldende gulgrønne bladfarge med hvide striber. Bladene har en græsagtig struktur og vokser i tætte buske. Denne plante trives godt i fugtig jord og kan vokse både i fuld sol og i halvskygge. 'Aureovariegatus' er et smukt supplement til en vandhavedam eller moselignende områder. Det er en vinterhårdfør plante, der tilføjer farve til haven året rundt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.