Aethionema armenum 'Warley Rose'

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aethionema armenum 'Warley Rose' is een compacte en laagblijvende plant met groenblijvende bladeren en een bossige groeiwijze. De plant produceert talrijke clusters van kleine roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. 'Warley Rose' bloeit van de lente tot de vroege zomer en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in zonnige tot licht beschaduwde plekken en vereist goed doorlatende grond. Door zijn aantrekkelijke bloemen en groene bladeren is de Aethionema armenum 'Warley Rose' een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aethionema armenum 'Warley Rose' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen tegen de kou. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, de Aethionema armenum 'Warley Rose' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor deze plant.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rondom de plant is. Houd ook rekening met de groei van de wortels onder de grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Aethionema armenum 'Warley Rose' heeft wekelijks water nodig, maar het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Houd de plant goed in de gaten en pas de watergift aan op basis van de behoefte van de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuiniers die willen helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in hun tuin.

  De plant Aethionema armenum 'Warley Rose' is goed voor biodiversiteit, omdat het insecten zoals bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Het helpt bij het bevorderen van de diversiteit van plantensoorten in de omgeving en biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het kan een positieve bijdrage leveren aan het ecosysteem in de tuin of in een andere buitenomgeving.

  De plant bloeit van mei tot en met juli en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Deze planten zijn over het algemeen geschikt voor de tuin en zullen goed groeien in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een sierplant die gebruikt wordt in de tuin. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluiden te dempen dankzij de dichte groei van bladeren en stengels. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant moet jaarlijks gebeuren na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes bij om hem compact te houden. Het is belangrijk om niet te diep te snoeien, omdat dit de groei en bloei kan beïnvloeden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de wortelzone en vermijd dat het blad nat wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht alkalische pH. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, maar ook niet uitdroogt. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De 'Warley Rose' gedijt het beste in goed doorlatende en voedselrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Vermijd zware kleigrond en voeg eventueel compost toe voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en heeft goed doorlatende grond nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om zijn mooie bloemen te laten bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Ook is het aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en vereist een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten tijdens het groeiseizoen helpen de plant gezond te houden. Snoei na de bloei om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Geef de plant in het voorjaar en de zomer regelmatig meststof volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen met compost of boomschors helpt de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te vullen om de voordelen te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Overmatig zure grond kan de groei van de plant belemmeren.

  Voor Tuinplanten zoals de Aethionema armenum 'Warley Rose' is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, rupsen en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Aethionema armenum 'Warley Rose' is een compacte en laagblijvende plant met groenblijvende bladeren en een bossige groeiwijze. De plant produceert talrijke clusters van kleine roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. 'Warley Rose' bloeit van de lente tot de vroege zomer en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in zonnige tot licht beschaduwde plekken en vereist goed doorlatende grond. Door zijn aantrekkelijke bloemen en groene bladeren is de Aethionema armenum 'Warley Rose' een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.