Agapanthus africanus 'Albus'

Agapanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Agapanthus africanus 'Albus' is een prachtige Afrikaanse lelie met grote bolvormige witte bloemhoofden en lange smalle bladeren. Deze plant bloeit in de zomer en kan wel 80 cm hoog worden. Hij gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond en is goed winterhard. Agapanthus africanus 'Albus' is een populaire plant voor in borders, rotstuinen en potten op het terras. Deze Agapanthus soort trekt ook vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die in de zomer bloeit met witte bloemen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  Agapanthus africanus 'Albus' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze plant kan dus matige vorst verdragen, maar het is aan te raden om tijdens strenge winters bescherming te bieden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen.

  Ja, Agapanthus africanus 'Albus' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zolang de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt, zal hij goed gedijen. Het is ook belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  De "Agapanthus africanus 'Albus'" heeft ruimte nodig om te groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant een ruime plek in de tuin te geven, zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten om competitie te voorkomen.

  De Agapanthus africanus 'Albus' groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de plant weliswaar minder bloeien en kunnen de bloemen kleiner zijn, maar over het algemeen zal de plant nog steeds goed groeien. Het belangrijkste is dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De Agapanthus africanus 'Albus' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Agapanthus africanus 'Albus' is een populaire tuinplant vanwege zijn prachtige witte bloemen en langwerpige bladeren. De plant trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door de diversiteit aan insecten en bestuivers die worden aangetrokken, kan deze plant een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Agapanthus africanus 'Albus' bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  Nee, de Agapanthus africanus 'Albus' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn witte bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven met zijn bladeren en stengels. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Agapanthus planten kunnen na de bloei worden gesnoeid door de uitgebloeide bloemstelen tot aan de basis af te knippen. Verwijder ook eventuele dode bladeren en dun de plant indien nodig uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei niet te rigoureus, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig water nodig tijdens de groeiperiode, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef in de winter minder water, maar zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te verpotten met verse potgrond.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. De bodem moet vochtig maar niet waterovergoten zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door hem in te pakken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen. Ook kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven in droge periodes en bemesten in het voorjaar helpt bij een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bloemstengels om nieuwe bloei te stimuleren.

  Agapanthus africanus 'Albus' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of speciale mest voor Agapanthus om te zorgen voor voldoende voedingsstoffen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en weinig bloemen, dus volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid bemesting.

  Het is aan te raden om Agapanthus africanus 'Albus' te mulchen tijdens de wintermaanden om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch helpt ook de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers als mulch rond de plant.

  De Agapanthus africanus 'Albus' heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Om plagen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen van de plant te inspecteren op tekenen van ongedierte. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om de plagen te verwijderen. Een goede luchtstroom en voldoende zonlicht kunnen ook helpen om ongedierte weg te houden van de plant.

 • Omschrijving

  Agapanthus africanus 'Albus' is een prachtige Afrikaanse lelie met grote bolvormige witte bloemhoofden en lange smalle bladeren. Deze plant bloeit in de zomer en kan wel 80 cm hoog worden. Hij gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond en is goed winterhard. Agapanthus africanus 'Albus' is een populaire plant voor in borders, rotstuinen en potten op het terras. Deze Agapanthus soort trekt ook vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.