Agastache mexicana

Agastache

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Agastache mexicana, ook wel bekend als Mexicaanse dropplant, is een prachtige vaste plant met lange smalle groene bladeren en paarse bloemen die lijken op kleine buisjes. Deze plant wordt vaak gebruikt in bloementuinen vanwege de aantrekkelijke geur en kleur. De bladeren en bloemen van Agastache mexicana hebben een heerlijke anijsachtige geur die vlinders, bijen en andere bestuivers aantrekt. Het is een makkelijk te onderhouden plant die gedijt in goed doorlatende grond en volle zon. Agastache mexicana kan ook gebruikt worden in kruidentuinen voor culinaire toepassingen, zoals het toevoegen van smaak aan thee of gerechten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend. Je behoudt je bladeren het hele jaar door.

  "Agastache mexicana" is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden te beschermen tegen strenge vorst. In de lente kunnen de dode delen van de plant teruggesnoeid worden.

  Ja, Agastache mexicana staat bekend als een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig zorg nodig heeft. Zolang de plant op een zonnige standplaats staat en af en toe water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is ook belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Voor een volwassen plant van deze soort is ongeveer 30-60 cm ruimte nodig in de breedte en diepte. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen planten te laten voor optimale groei en luchtcirculatie. Houd rekening met eventuele uitlopers en groeiwijze van de plant.

  Agastache mexicana groeit het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond. De plant kan wel enige schaduw verdragen, maar zal minder bloeien en groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om Agastache mexicana in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  Agastache mexicana heeft matig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven, tenzij het extreem heet en droog weer is. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen de gietbeurten voldoende is opgedroogd.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en nectar die het produceert. Het is een uitstekende keuze om een biodiverse tuin te creëren.

  Ja, de plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is ook een medicinale plant die nuttig kan zijn voor verschillende dieren. Het biedt dus verschillende voordelen voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is belangrijk om hem voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond.

  Ja, de bladeren en bloemen van deze plant zijn eetbaar. De smaak wordt omschreven als anijs-achtig en zoet. Het wordt vaak gebruikt in salades, thee en desserts.

  Ja, Agastache mexicana heeft een geluidsdempende eigenschap door zijn dichte bladeren en stengels, waardoor geluidsgolven worden geabsorbeerd. Hierdoor kan het helpen om geluid te dempen in de omgeving waar de plant staat.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen. Knip de plant terug tot net boven de grond om nieuwe scheuten te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Een keer per week water geven is vaak voldoende, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Agastache mexicana groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat organische meststof toe voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Agastache mexicana gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijdt te natte bodems. Deze tuinplant is bestand tegen droogte en bloeit het beste in een warme omgeving.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Agastache mexicana heeft weinig onderhoud nodig en is bestand tegen droogte. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te stimuleren en verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik hiervoor een meststof met een gebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen. Voorkom overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen van Tuinplanten is van groot belang om de bodem vochtig en koel te houden, onkruidgroei te onderdrukken en voedingsstoffen te behouden. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro, houtsnippers of compost als mulchlaag rond de planten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of stelen van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De plant prefereert een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van kalk kan helpen om de pH-waarde van de bodem te verhogen als deze te zuur is.

  De plant kan last hebben van bladluizen, trips en spint. Om deze ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke of chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Regelmatig controleren en schoonhouden van de plant kan ook helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Agastache mexicana, ook wel bekend als Mexicaanse dropplant, is een prachtige vaste plant met lange smalle groene bladeren en paarse bloemen die lijken op kleine buisjes. Deze plant wordt vaak gebruikt in bloementuinen vanwege de aantrekkelijke geur en kleur. De bladeren en bloemen van Agastache mexicana hebben een heerlijke anijsachtige geur die vlinders, bijen en andere bestuivers aantrekt. Het is een makkelijk te onderhouden plant die gedijt in goed doorlatende grond en volle zon. Agastache mexicana kan ook gebruikt worden in kruidentuinen voor culinaire toepassingen, zoals het toevoegen van smaak aan thee of gerechten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.