Alcea rosea 'Pleniflora'

Alcea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alcea rosea 'Pleniflora' is een prachtige tweejarige plant die bekend staat om zijn dubbele bloemen in diverse kleuren, zoals roze, paars en wit. De plant kan een indrukwekkende hoogte bereiken van wel 2 meter en bloeit in de zomermaanden. De bloemen van de Alcea rosea 'Pleniflora' trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een populaire keuze is voor een bloementuin. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Regelmatig snoeien kan de plant helpen om langer en gezonder te bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Alcea rosea 'Pleniflora' is niet groenblijvend. Het blad van deze tuinplant sterft af in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tevoorschijn. Het is een meerjarige plant die zichzelf kan uitzaaien in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Bevroren grond kan de plant beschadigen.

  De Alcea rosea 'Pleniflora' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig tot geen snoei nodig en gedijen goed in de volle zon. Zorg ervoor dat ze regelmatig water krijgen en goed bemest worden voor een gezonde groei.

  Alcea rosea 'Pleniflora' heeft ongeveer een ruimte van 60 centimeter tot 1 meter breed nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin met voldoende ruimte tussen andere planten. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Nee, Alcea rosea 'Pleniflora' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk om de plant te planten op een plek waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt om goed te gedijen. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk belemmerd worden.

  De Alcea rosea 'Pleniflora' heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de "Alcea rosea 'Pleniflora'" plant is vlinder en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de nectar en de heldere kleuren van de bloemen. Het is daarom een mooie toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, door het aantrekken van bijen en vlinders draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en bevordert de natuurlijke balans.

  Deze plant bloeit meestal vanaf juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant ongeveer 8 tot 10 weken lang. Aan het einde van de zomer zal de bloei langzaam afnemen.

  Ja, de Alcea rosea 'Pleniflora' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige locaties. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft tijdens droge periodes.

  Nee, de Alcea rosea 'Pleniflora' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin te consumeren tenzij je zeker weet dat ze veilig zijn. Het is altijd aanbevolen om geen risico te nemen en alleen eetbare planten te consumeren die hiervoor geschikt zijn.

  Alcea rosea 'Pleniflora' heeft grote bloemen die insecten aantrekken en een mooie uitstraling hebben in de tuin. De plant staat erom bekend geluiden enigszins te absorberen, maar zal geen significante geluidsdempende eigenschappen hebben. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor een kleurrijke uitstraling in de tuin.

 • Alcea rosea 'Pleniflora' moet na de bloei regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde stengels en snoei de plant tot ongeveer 15 cm boven de grond. Doe dit in het najaar of vroeg in het voorjaar.

  U kunt de plant regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  Alcea rosea 'Pleniflora' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot voedzame bodemkwaliteit. De grond mag niet te vochtig zijn, anders kan de plant vatbaar zijn voor wortelrot. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te voorzien van organische meststoffen om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen winterbescherming nodig, tenzij in extreme weersomstandigheden. Mulch kan worden toegevoegd rond de basis van de plant voor extra isolatie. Het snoeien van dode takken in de herfst kan ook helpen bij het beschermen tegen vorstschade.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed groeien in vruchtbare, goed doorlatende grond in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om nieuwe groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant niet te vaak, om overbemesting te voorkomen.

  Je kunt mulch rond de basis van deze plant aanbrengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals stro, houtsnippers of bladeren als mulch. Let op dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Alcea rosea 'Pleniflora', kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan je regelmatig controleren op luizen, slakken en rupsen en deze handmatig verwijderen. Indien nodig kan je ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  Alcea rosea 'Pleniflora' is een prachtige tweejarige plant die bekend staat om zijn dubbele bloemen in diverse kleuren, zoals roze, paars en wit. De plant kan een indrukwekkende hoogte bereiken van wel 2 meter en bloeit in de zomermaanden. De bloemen van de Alcea rosea 'Pleniflora' trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een populaire keuze is voor een bloementuin. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Regelmatig snoeien kan de plant helpen om langer en gezonder te bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.