Alchemilla conjuncta

Alchemilla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alchemilla conjuncta er en flerårig plante, der tilhører rosenfamilien og stammer fra Europa og Asien. Planten kan nå en højde på cirka 30 til 60 cm og har markante grønne blade med dybe tænder langs kanterne. Om sommeren blomstrer Alchemilla conjuncta med små, gulgrønne blomster, der samles i klaser. Denne plante trives godt i fugtig og veldrænet jord og anvendes ofte som jorddække i haver og bede. Alchemilla conjuncta er kendt for sine medicinske egenskaber og bruges i urtemedicin til blandt andet at stimulere fordøjelsen og lindre menstruationsproblemer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, "Alchemilla conjuncta" er stedsegrøn. Denne plante beholder sine grønne blade hele året. Det er et smukt tilskud til haven, især i vintermånederne.

  Planten er hårdføre ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost for at undgå skader. Det anbefales at dække planten om vinteren med f.eks. blade eller halm.

  Ja, planten er meget lette at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i forskellige typer jord og eksponering for sollys. Det eneste, der er nødvendigt, er lejlighedsvis vanding og eventuelt lidt beskæring for at holde planten sund.

  Alchemilla conjuncta har brug for i gennemsnit cirka 30-45 cm plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og drage fordel af solen og næringsstofferne i jorden. Tænk også på eventuel konkurrence fra andre planter i haven.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en haveplante, der trives i delvis skygge eller i skyggen. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med fugt under disse forhold.

  Planten kræver vand ca. en gang om ugen i gennemsnittet. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at den bliver gennemblødt. Tjek regelmæssigt om jorden er tilstrækkeligt fugtig.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer. Dette gør det til et godt valg for haver, der ønsker at bidrage til biodiversiteten.

  Haveplanter, herunder Alchemilla conjuncta, kan bidrage til biodiversiteten ved at tiltrække og give føde til en mangfoldighed af insekter samt tilbyde skjulesteder. Det er derfor godt at have Haveplanter for at fremme biodiversiteten. Derudover kan Haveplanter også spille en rolle i forbedringen af jordkvaliteten.

  Denne plante blomstrer fra juni til august, og blomstringsperioden kan vare i flere uger.

  Alchemilla conjuncta trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst og blomstring. Sørg dog for tilstrækkelig fugtighed i jorden, især i tørre perioder.

  Ja, bladene fra denne plante er spiselige og kan tilføjes til salater eller bruges som pynt. Det anbefales dog ikke at indtage store mængder, da overdreven brug kan føre til maveproblemer. Det er vigtigt kun at spise planter, som du er sikker på er spiselige.

  Ja, denne plante har en lyddæmpende effekt på grund af de tætte blade, der absorberer lydbølger og dermed kan skabe en rolig atmosfære. Det anbefales at placere denne plante på steder, hvor der opleves støjgener. Det kan hjælpe med at reducere omgivelsesstøj.

 • Fjern visne blomster efter blomstring for at holde planten pæn. Beskær døde eller beskadigede blade og stængler regelmæssigt for at holde planten sund. For at holde planten kompakt kan du om foråret beskære en lille del af de gamle stængler.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid holdes fugtig. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Planten trives godt i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at jorden er let sur til neutral. Giv regelmæssigt vand for at undgå udtørring.

  Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden er næringsrig, men ikke indeholder for meget ler. Sørg for en pH-værdi på neutral til let sur for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord, helst fugtig og humusrig. Undgå for våd og for tør jord.

  For at beskytte planten mod frost anbefales det at lægge et tykt lag muld omkring planten. Derudover kan det hjælpe at dække planten med en fleece eller klud under ekstremt kolde perioder. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten kommer, for at undgå udtørring.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Klip de visnede blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Have mindst brug for næringsstoffer, så regelmæssig gødning er vigtigt. Brug en organisk gødning for sund vækst og blomstring. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og timing.

  Det er fordelagtigt at lægge muld omkring denne plante, især i tørre perioder. Muld hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykker ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som blade eller kompost for de bedste resultater.

  Planten trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. kompost eller specielle jordforbedringsmidler. En for høj pH-værdi kan forhindre planten i at optage tilstrækkelige næringsstoffer.

  Alchemilla conjuncta kan være følsom over for bladlus og snegle. For at bekæmpe disse skadedyr kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse. Sørg for god luftcirkulation og undgå at give for meget vand for at mindske risikoen for svamp.

 • Beskrivelse

  Alchemilla conjuncta er en flerårig plante, der tilhører rosenfamilien og stammer fra Europa og Asien. Planten kan nå en højde på cirka 30 til 60 cm og har markante grønne blade med dybe tænder langs kanterne. Om sommeren blomstrer Alchemilla conjuncta med små, gulgrønne blomster, der samles i klaser. Denne plante trives godt i fugtig og veldrænet jord og anvendes ofte som jorddække i haver og bede. Alchemilla conjuncta er kendt for sine medicinske egenskaber og bruges i urtemedicin til blandt andet at stimulere fordøjelsen og lindre menstruationsproblemer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.