Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus'

Overig siergrassen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus' is een vaste plant met opvallende gele en groene bladeren die zich in een sierlijk patroon over de stengels verspreiden. Deze grassoort vormt dichte pollen en bloeit in de zomer met kleine groene bloemaren. 'Aureovariegatus' gedijt het beste in vochtige, vruchtbare grond en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Deze plant is ideaal voor borders, als bodembedekker of in wilde bloementuinen. Het is een decoratieve en onderhoudsvriendelijke plant die het hele jaar door kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden verkleuren of afsterven. Het is een tuinplant die seizoensgebonden groeit.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om deze plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Deze plant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Snoei de plant indien nodig om een mooie vorm te behouden.

  'Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten, ongeveer 30-45 cm. Geef de plant de ruimte om te ademen en voldoende zonlicht te krijgen voor optimale groei.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek waar hij zonlicht krijgt, maar hij kan ook in halfschaduw groeien. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende bodem. In de schaduw zal hij minder snel groeien en minder bloemen produceren.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Houd ook rekening met de hoeveelheid regenwater die de plant ontvangt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en helpen bij het bestuiven van andere planten.

  Tuinplanten dragen niet altijd bij aan de biodiversiteit omdat ze meestal geselecteerd zijn op decoratieve eigenschappen en niet op hun natuurlijke functie in een ecosysteem. Het is daarom aan te raden om ook inheemse planten aan te planten die beter aangepast zijn aan de lokale omstandigheden en die een belangrijke rol spelen in het ecosysteem.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 3 weken.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon en heeft behoefte aan veel licht om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus' is niet geschikt voor consumptie. Het is beter om deze plant niet te eten vanwege mogelijke giftige stoffen. Het wordt aanbevolen om alleen eetbare planten uit de tuin te consumeren.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking door het absorberen van geluidsgolven. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. De plant is daarom geschikt voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Deze plant vereist geen specifieke snoei. Eventueel kunnen dode of beschadigde delen worden verwijderd voor een verzorgd uiterlijk. Overmatig snoeien kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Ververs de potgrond regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Tuinplant "Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus'" gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Ook houdt de plant van een voedzame bodem.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen weinig of geen winterbescherming nodig, maar bij extreme vorst kunnen mulchen met bladeren of stro helpen om de wortels te beschermen. Het is belangrijk om geen plastic of ander materiaal direct over de plant te leggen, omdat dit de luchtcirculatie kan belemmeren en schimmelgroei kan bevorderen. In het voorjaar is het belangrijk om eventuele beschermende lagen te verwijderen om de groei niet te belemmeren.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best op een zonnige plek met vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden. Eventuele dode delen kunnen het beste in het voorjaar worden verwijderd.

  De beste bemesting voor tuinplanten is een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de planten regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur in het voorjaar en de zomer. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulch kan gebruikt worden bij tuinplanten om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de planten te beschermen tegen extreme temperaturen. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Het wordt aangebracht rondom de planten, met een laag van ongeveer 5 tot 10 centimeter dik.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op eventueel ongedierte, zoals bladluizen of rupsen. Een natuurlijke manier om deze te bestrijden is bijvoorbeeld het inzetten van lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook regelmatig snoeien en de plant gezond houden kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus' is een vaste plant met opvallende gele en groene bladeren die zich in een sierlijk patroon over de stengels verspreiden. Deze grassoort vormt dichte pollen en bloeit in de zomer met kleine groene bloemaren. 'Aureovariegatus' gedijt het beste in vochtige, vruchtbare grond en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Deze plant is ideaal voor borders, als bodembedekker of in wilde bloementuinen. Het is een decoratieve en onderhoudsvriendelijke plant die het hele jaar door kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.