Alstroemeria aurea 'Orange King'

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alstroemeria aurea 'Orange King' er en smuk plante med lyse orange blomster, der ligner liljer. Blomsterne har mørke streger og pletter, der giver en livlig fremtoning. Denne plante kan blive op til 70 cm høj og blomstrer fra foråret til efteråret. Bladene er grønne og langstrakte, hvilket giver en smuk baggrund for de iøjnefaldende blomster. Alstroemeria aurea 'Orange King' er et ideelt valg til grænser, blomsterkasser eller som skæreblomst i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Alstroemeria aurea 'Orange King' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og kommer tilbage om foråret med nye blade og blomster. Det er en flerårig plante, der blomstrer igen hvert år.

  Alstroemeria aurea 'Orange King' er vinterhårdfør til cirka -15 grader celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost med f.eks. et lag muld eller blade. Generelt set kan denne plante godt overvintre i vores klima.

  Ja, Alstroemeria aurea 'Orange King' er let at vedligeholde og kræver kun lidt pleje. Planten trives godt i forskellige jordtyper og har sjældent problemer med sygdomme eller skadedyr. Regelmæssig vanding og en solrig placering er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  Alstroemeria aurea 'Orange King' har brug for cirka 30-40 cm plads til at vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at kunne brede sig ud. Plant Alstroemeria aurea 'Orange King' på et sted med tilstrækkeligt lys og god fugtig jord.

  Alstroemeria aurea 'Orange King' trives bedst i direkte sollys eller halvskygge. I skyggen kan planten have svært ved at vokse og blomstre ordentligt. Vælg derfor et sted i haven, hvor planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Planten har brug for vand cirka en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at planten står i vand. Giv mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Ja, Alstroemeria aurea 'Orange King' tiltrækker sommerfugle og bier. De lyseblomster tiltrækker disse insekter med deres nektar og duft. Det er et smukt bidrag til en have for at fremme biodiversitet.

  Alstroemeria aurea 'Orange King' tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planten beriger jorden med organisk materiale og skaber et varieret økosystem. Det er derfor en god tilføjelse til en biodivers have.

  Alstroemeria aurea 'Orange King' blomstrer normalt fra juni til september, og blomstringen kan vare fra 6 til 8 uger.

  Ja, Alstroemeria aurea 'Orange King' kan godt tåle fuld sol. Planten har brug for meget sollys for at vokse og blomstre godt. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og give planten regelmæssigt vand, især når det er meget varmt.

  Alstroemeria aurea 'Orange King' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Ja, Alstroemeria planter har blade, der absorberer lyd og kan hjælpe med at dæmpe lyd i en have. Planter med store blade og tæt vækst kan effektivt absorbere lyd. At placere flere Alstroemeria planter i haven kan hjælpe med at reducere omgivende støj.

 • Det er bedst at beskære planten om foråret eller efter blomstringen. Fjern døde stængler og blomster for at holde planten sund. Klip stænglerne helt ned til basen for et smukkere udseende.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden drænerer godt for at forhindre rodrot. Undgå dog at jorden bliver for våd.

  Alstroemeria aurea 'Orange King' trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke er for våd for at undgå rodskade. Vand planten regelmæssigt for at holde jorden fugtig.

  Jorden skal være veldrænet og fugtig med en neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er frugtbar og rig på organisk materiale. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt og sikre tilstrækkelig næringstoffer.

  Alstroemeria aurea 'Orange King' trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord, eventuelt med tilsat kompost. Beskyt planten mod kraftig vind.

  Have beskyttelse om vinteren er vigtigt for haveplanter som Alstroemeria aurea 'Orange King', da det vil forhindre frostskade. Dette kan gøres ved at dække planten med muld eller et beskyttende klæde. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand om vinteren for at undgå rådne rødder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Planten kan være følsom overfor frost, så beskyttelse anbefales i kolde perioder.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødskning med en afbalanceret gødning for at forblive sunde og vokse godt. Sørg for, at gødningen indeholder tilstrækkelige næringsstoffer, og følg den anbefalede dosering på emballagen. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så vær forsigtig med mængden af gødning, der anvendes.

  Mulch anbefales til denne plante for at holde jorden fugtig og ukrudtsfri. Det kan påføres omkring plantens base om foråret. Brug organisk materiale såsom kompost eller træflis for det bedste resultat.

  Alstroemeria aurea 'Orange King' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd for at undgå rodrot. Regelmæssig test af jordens surhedsgrad og tilføjelse af kalk eller svovl kan hjælpe med at opretholde optimale forhold.

  For haveplanter, som denne Alstroemeria, kan du opleve problemer med skadedyr som bladlus, trips og spindemider. For at bekæmpe dette kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller rovmider, eller anvende et insekticid. At regelmæssigt kontrollere og fjerne angrebne blade kan også hjælpe med at holde problemet under kontrol.

 • Beskrivelse

  Alstroemeria aurea 'Orange King' er en smuk plante med lyse orange blomster, der ligner liljer. Blomsterne har mørke streger og pletter, der giver en livlig fremtoning. Denne plante kan blive op til 70 cm høj og blomstrer fra foråret til efteråret. Bladene er grønne og langstrakte, hvilket giver en smuk baggrund for de iøjnefaldende blomster. Alstroemeria aurea 'Orange King' er et ideelt valg til grænser, blomsterkasser eller som skæreblomst i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.